Topper op ’t Kopje, hoog goalgemiddelde: vooruitblik Heren

Kan Bloemendaal het Oranje Zwart lastig maken? En weet Amsterdam het doelpuntengemiddelde van 5,5 goals per gespeelde wedstrijd tegen Voordaan nog verder op te krikken? Een voorbeschouwing op de tweede speelronde van de Hoofdklasse Heren.

Bloemendaal – Oranje Zwart

Dé topper bij de mannen dit weekend wordt live uitgezonden door de NOS. Bloemendaal en Oranje Zwart kwamen elkaar tot nu toe 76 keer eerder tegen in de Hoofdklasse. Daarvan won Bloemendaal 37 keer, Oranje Zwart stapte 25 keer als winnaar van het veld en 14 keer eindigde het duel in een gelijkspel.

Volgens de recente statistieken is landskampioen OZ zondag echter in het voordeel: in de laatste acht duels tegen Bloemendaal bleven de Eindhovenaren ongeslagen. Ook in de play-offs troffen de ploegen elkaar. In de seizoenen 2013/2014 en 2004/2005 snoepte OZ Bloemendaal de titel af, maar in 1998/1999 ging Bloemendaal na de finale tegen OZ met de titel naar huis.

Bloemendaal is in de laatste 7 thuisduels in het reguliere seizoen van de Hoofdklasse ongeslagen. De laatste thuisnederlaag dateert van 26 oktober 2014: tegen Oranje Zwart. De Mussen hebben de laatste 7 seizoenen steeds de eerste thuiswedstrijd van de competitie gewonnen. De laatste keer dat de club zijn eerste thuisduel verloor was in het seizoen 2007/2008. En ze verloren van? Inderdaad: Oranje Zwart.

Den Bosch – Schaerweijde

Den Bosch verloor in de Hoofdklasse op eigen veld nog nooit van Schaerweijde. De ploegen stonden echter ook nog maar 8 keer tegenover elkaar op het hoogste niveau. De eerste ontmoeting stamt van 30 oktober 2011. Dat was meteen een spannende confrontatie: Schaerweijde won die dag in eigen huis met 4-3, nadat Chris Seddon in minuut 67 de winnende treffer maakte. De huidige serie van 8 nederlagen op rij is behalve een clubrecord voor Schaerweijde ook de langstlopende verliesreeks van alle huidige ploegen in de Hoofdklasse. Den Bosch wist de laatste vier wedstrijden in de Hoofdklasse ook niet winnend af te sluiten.

HGC – Kampong

Kampong heeft de beste papieren voor de winst zondag. De Utrechters verloren in de Hoofdklasse tot nu toe slechts 1 van de laatste 12 uitduels tegen HGC. Maar in de laatste confrontatie tussen de twee ploegen ging HGC er met de drie punten vandoor: bij Kampong werd het 2-4 voor de ploeg uit Wassenaar.

Hurley – Pinoké

Sinds Hurley is teruggekeerd in de Hoofdklasse in 2013, is de ploeg nog ongeslagen tegen Pinoké. Twee keer werd er gewonnen, twee keer bleef het gelijk. In 2007 en 2008 stonden Hurley en Pinoké tegenover elkaar in de finale van de play-outs. Pinoké won twee van de drie wedstrijden, en wist zich in de Hoofdklasse te handhaven.

De laatste 7 doelpunten van Pinoké in de Hoofdklasse waren allemaal velddoelpunten. Jonathan Fröschle scoorde op 19 april uit bij Hurley voor het laatst uit een strafcorner.

Rotterdam – SCHC

SCHC won in de Hoofdklasse slechts 1 van de 10 uitwedstrijden bij Rotterdam. De laatste confrontatie op het hoogste niveau tussen de twee ploegen dateert van 28 oktober 2012. Rotterdam won die dag met 5-1, en zou later dat seizoen de landstitel grijpen. Minck Hermans redde in de slotminuut de eer voor de bezoekers.

Voordaan – Amsterdam

Op papier een makkelijke wedstrijd voor de Amsterdamse heren aanstaande zondag. Voordaan en Amsterdam stonden in de Hoofdklasse 4 keer eerder tegenover elkaar en telkens was Amsterdam de sterkste. In totaal waren de Amsterdammers in die 4 duels 22 keer trefzeker: een gemiddelde van 5,5 goals per duel. Voordaan kwam in totaal 3 keer tot scoren.


Wat vind jij? Praat mee...