Topscorers Hoofdklasse: Peillat en Paumen leiden souverein

Het is al even winterstop in de Hoofdklasse. De punten zijn geteld en de ranglijsten staan op ieders netvlies. Maar wie zijn de topscorers? Hieronder zie je de top 5 bij de heren en de dames.

Top 5 Hoofdklasse Heren

Gonzalo Peillat, de topscorer van vorig seizoen, staat alweer op 20 doelpunten dankzij zijn fenomenale strafcorner. En ook met zijn land Argentinië was hij op dreef. Tijdens de HWL Final trof hij 8 keer doel in 5 wedstrijden. Mirco Pruyser is van de ‘niet-strafcornernemers’ veruit het productiefst. Samen met zijn ploeggenoot Robbert Tigges is hij goed voor 27 doelpunten, exact de helft van het aantal Amsterdamse doelpunten (54). Strafcornerkanon van Oranje Zwart en Oranje Mink van der Weerden moet het voorlopig doen met de vierde plaats.

Positie Speler  Club  Doelpunten
1 Gonzalo Peillat  HGC 20
2 Mirco Pruyser  Amsterdam 14
3 Robbert Tigges  Amsterdam  13
4 Mink van der Weerden  Oranje Zwart  9
5 Joost van de Vijfeijken  Pinoké  8
5 Bram van Groesen  Den Bosch  8

Top 5 Hoofdklasse Dames

Bij de dames steekt Maartje Paumen met kop en schouders boven de rest uit. Dat is vooral te danken aan haar magistrale 8-klapper tegen Bloemendaal. De topscorer aller tijden hoefde daarom niet eens elke wedstrijd te scoren om de 18 treffers van nu te bereiken. Opvallend is dat de eerste 4 plaatsen in de top 5 bij de dames worden ingenomen door strafcornerspecialisten.

Positie Speler  Club  Doelpunten
1 Maartje Paumen  Den Bosch 18
2 Caia van Maasakker  SCHC 13
3 Lieke van Wijk  Laren  12
4 Pien van Nes hdm  10
5 Claire Verhage  SCHC  9

Na de winterstop zijn de topscorers ook zichtbaar in de hockey.nl app.

Lees ook:


Wat vind jij? Praat mee...