Tussencompetitie voor Hoofdklasse Heren in de maak

Op initiatief van de hockeyclubs is de KNHB druk doende een tussencompetitie voor de heren Hoofdklasse-clubs op te zetten. Die moet eind oktober starten, wanneer de gewone competitie stilligt in verband met de voorbereidingen op het WK in Bhubaneswar.

Een groot deel van de Hoofdklasse-clubs heeft zich inmiddels opgegeven. Alleen Pinoké, Almere en SCHC doen vooralsnog niet mee. Om die reden is de precieze competitieopzet nog onduidelijk. De club gaan spelen om een prijs, maar voorzitter Madeleine Buise van de overkoepelende HHcv houdt nog geheim wat die prijs precies is.

De hoofdprijs van de tussencompetitie is nog geheim

Buise: ‘Door een prijs te regelen, spelen we ook nog echt ergens om. Zo denken we een goede invulling te geven aan een anders wel erg lange hockeyloze periode. De niet-internationals blijven bezig en we hopen voor de clubs nog wat inkomsten te generen. We hebben eerder in de aanloop naar het WK 2010 een tussencompetitie gehad. Dat was een succes.’

De KNHB laat weten dat naar verwachting binnen enkele weken duidelijk wordt hoe de competitieopzet eruit gaat zien.


6 Reacties

 1. vostammer

  Goed initiatief. Zou toch de naam kunnen krijgen van een mooie sponsor met een significant bedrag aan prijzengeld. En graag op tv, want als elke c-wielerkoers kan worden uitgezonden (vaak niet meer dan 30.000 kijkers), moet dat met hockey ook kunnen.

 2. luchtisblauwgrasisgroen

  Lijkt me niet echt een eerlijke / aantrekkelijke competitie wanneer sommige teams meer dan de helft van hun spelers kwijt zijn...

 3. JoostS

  Ooit was er ruimte voor niks doen...Ooit

 4. floppieenteun

  Goed initiatief. Inderdaad wel een competitie zonder de (buitenlandse)internationals. Aan de andere kant ook een mogelijkheid voor jonge talenten om ervaring op te doen. Zie zelf nog meer in een hoofdklasse van 8 clubs die een dubbel programma afwerken. Naar mijn idee een meer structurele oplossing. Je hebt dan 28 wedstrijden tegen 22 nu. Die 6 extra wedstrijden zorgen voor een kortere winterstop. Voor (jeugd)internationals is dit goed aangezien ze nagenoeg wekelijks een topwedstrijd spelen. Ook is zo'n competitie interessanter voor media en sponsors. Daarnaast zal zo'n competitie meer publiek trekken wat ook weer financieel aantrekkelijk is. En dan geen play-off's voor de nummer 1 maar play-off's voor de nummers 2 t/m 5 (EHL ticket). Verder zou ik als KNHB het initiatief nemen om de competitieprogramma's van de diverse landen wat meer gelijk te laten beginnen en eindigen. En in gezamenlijk overleg de EK, WK en WHL zo plannen dat er voor de clubs een goede voorbereiding mogelijk is. En ook niet meer toestaan dat spelers die meedoen aan een vergelijkbare competitie als de HIL door deelname aan deze competitie wedstrijden van de hoofdklasse moeten missen. De hoofdklasse dus echt prioriteit geven.

  1. JoostS

   Ooit was er een mid-winter competitie voor de HK clubs.. heel retro idee dus

 5. PetervanWagensveld

  Onzin, dat is voor niemand een positieve toevoeging. Rust is nodig is voor de meeste spelers.


Wat vind jij? Praat mee...