Valentin Verga geschorst voor beslissingsduel met HGC

Valentin Verga ontbreekt zondagmiddag aan de Roggewoning bij de beslissingswedstrijd tussen HGC en Amsterdam. De 29-jarige middenvelder van Amsterdam is door de KNHB voor drie duels geschorst.

Verga kreeg het zaterdag na de return (5-5) in Wassenaar aan de stok met verschillende arbiters van de hockeybond. De international moest na de verloren shoot-outserie (3-2) in bedwang worden gehouden door teamgenoot Justin Reid-Ross, die tegen de verwachting in wel aan de afslag verschijnt. Het strafcornerkanon zou bij de gelijkmaker van Floris van der Linden geblesseerd zijn geraakt aan zijn scheenbeen.

Verga zelf wilde voorafgaand aan de beslissingswedstrijd niet inhoudelijk ingaan op zijn afwezigheid. Hij liet ook in het midden of zijn afwezigheid een schorsing betreft.

Amsterdam-coach Jan Jorn van ’t Land bevestigde de schorsing van de middenvelder wel. ‘We zijn tot diep in de nacht hiermee bezig geweest’, sprak de coach voorafgaand aan het beslissingsduel met HGC. ‘De videobeelden wijzen uit dat er van beide kanten iets werd geroepen. Heel jammer dat hij er niet bij mag zijn.’

De schorsing van Verga geldt alleen voor competitiewedstrijden. Daardoor is de middenvelder van Amsterdam wel inzetbaar tijdens de finale van de Gold Cup tegen Pinoké.

EHL-ticket

Bij Amsterdam ontbreken naast Verga ook Charlie Plomp, Idse Luirink en Wiegert Schut. HGC moet het zonder Floris van der Kroon en reservedoelman Roderick Standaart stellen. De winnaar van het onderonsje pakt na Kampong en Bloemendaal het laatste ticket voor de Euro Hockey League.


12 Reacties

 1. conegut

  Keurig gedaan meneer Verga. Grote mond. Genoeg talent maar totaal geen goede mentaliteit. Incident met van Ass, incident met tram terwijl hij beschonken was, keuze voor Maleisi√ę en nu weer dit. Houdoe en bedankt. Strik erom en afscheid nemen.

 2. nicovisch

  Wat een slecht haantjes gedrag en voorbeeld als volwassen international !! Hij dupeert niet alleen zijn team, maar moet eens zijn verantwoordelijkheid nemen door dan ook de de finale van de Gold Cup af te zeggen. Maar hij zal het nooit leren.

 3. luchtisblauwgrasisgroen

  Haha! Verga laatste wedstrijd voor Amsterdam gespeeld?

  1. paul-opgenhaffen

   Wat een vreselijk onsportieve reactie.

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   Als er iemand onsportief op het hockey veld is, is het Verga wel....

 4. mark-j

  Wat een leedvermaak, jammer........ Op de momenten dat Verga overwinningen in Nederlands elftal bracht kreeg /krijgt hij alle lof. Geef die jongen ook nu dan credits , Verga heeft gewoon een winnaarsmentaliteit. Uiteraard is niet al zijn gedrag positief maar wat mij betreft slaat de wijzer absoluut naar de negen uit op een schaal van 10 !

  1. vakantie

   Dit gedrag heeft niets te maken met winnaarsmentaliteit

 5. mickh

  Deze proleet hoort niet thuis op het hockeyveld. Afvoeren in zowel Amsterdam als Nieuwegein.

 6. mark-j

  Kan ook vasstellen wat mij betreft dat deze reactie in zijn geheel niet thuishoort in de sportwereld..... Ga niet mee in dit taalgebruik! Jammer dat er zo over Verga gesproken wordt. Men vergeet snel hoeveel hij ook brengt voor het Nederlandse hockey.

 7. Hockeyfeest

  Jammer inderdaad dat er zo ongeremd negatief gereageerd wordt. Verga heeft heel veel goede kanten en is een fantastisch hockeyer. Misschien heeft hij zichzelf soms niet in de hand, maar dat kan ook van sommige reageerders hier gezegd worden!

 8. Louise12

  @luchtisblauw.... wat moet jij een zielig figuur zijn zeg...pfff..en gefelicteerd met je mooie cluppie bloemendaal, de rode broeken kunnen tevreden zijn...brood en spelen is weer terug op het kopje....ben blij dat ik in Amsterdam woon....tussen echte mensen...

 9. jehofa95

  enorm jammer dat ze de shoot out van de 2e wedstrijd (waar bij AHBC zoveel discussie was en waardoor Verga 3 wedstrijden schorsing kreeg) niet vertoond wordt in de samenvatting van de wedstrijd. Ben geen fan van AHBC en al helemaal niet van Verga maar dit spreekt niet echt in het voordeel van de arbitrage als je dat soort beelden niet laat zien. Wordt dit bewust gedaan of is dit knuddewerk van de editor. Valt me sowieso vaker op dat beelden die hier voor reuring zorgen (geel voor Van het Land bij Bloemendaal-AHBC) niet in de samenvattingen terecht komen.


Wat vind jij? Praat mee...