Van den Heuvel naar Bloemendaal, Judge naar Oranje-Rood

Oranje Zwart-coach Michel van den Heuvel vertrekt aan het einde van dit seizoen naar Bloemendaal. Lucas Judge volgt hem op en staat komende 2 seizoenen aan het hoofd van Oranje-Rood Heren 1. Beide coaches hebben een verleden met hun nieuwe club. Van den Heuvel was tussen 2004 en 2008 hoofdtrainer van de heren van Bloemendaal, waarmee hij 3 landstitels en de EuropaCup veroverde.

Van de Heuvel was van 1999 tot 2004 coach van Oranje Zwart waarmee hij 2 maal net naast de landstitel greep. Wel won het team onder zijn leiding 2 keer de EuropaCup II. Na zijn 1e Bloemendaal-jaren keerde de coach terug in Eindhoven. Daar veroverde hij 2 landstitels (2014 en 2015) en won hij afgelopen seizoen ook de belangrijkste Europese beker.

Bekijk hier de verklaring van Van den Heuvel voor de overstap naar Bloemendaal.

Eerste baan als hoofdcoach

Voor Lucas Judge betekent de stap naar Oranje-Rood zijn eerste functie als hoofdcoach. Op dit moment is hij assistent-coach van Laren Dames 1, trainer bij het Opleidingsteam Meisjes B en oprichter van het Pinoké Talent Lab. Vanaf komend seizoen gaat Judge aan de slag bij ‘2’ oude liefdes: als speler kwam Judge zowel in actie voor EMHC als Oranje Zwart, de 2 clubs die straks samen Oranje-Rood gaan vormen.

Bekijk hier op OranjeRoodTV waarom de keuze op Judge is gevallen.

Bloemendaal verheugd met komst oude bekende

Bestuurslid tophockey Pepijn Post: ‘Michel is een van de meest ervaren en succesvolste hockeycoaches van het moment. Het pas in de visie van HC Bloemendaal om een ervaren coach aan het roer te hebben van deze jonge ploeg met veel potentie. Michel is in staat om spelers, jong en oud, het beste uit zichzelf te laten halen. Met zijn ambitie en drive hopen wij, zoals Bloemendaal altijd nastreeft, weer veel prijzen te winnen.’

Fantastische periode op het Kopje

Michel van den Heuvel kijkt uit naar zijn overstap na de zomer. ‘Vanaf het eerste gesprek was ik enthousiast om weer terug te keren bij Bloemendaal. Het is de club die mij in belangrijke mate heeft gevormd tot de coach die ik uiteindelijk ben geworden. Oranje-Zwart, de club waar ik zelf heb gehockeyd en ook lang gecoacht ligt natuurlijk aan mijn hart, maar weer aan de slag te kunnen gaan bij Bloemendaal voelt echt als terugkeren naar een oude liefde. Ik heb veel zin om er volle bak tegenaan te gaan en weer een fantastische periode op het Kopje te beleven.’

Lees ook:


1 Reactie

  1. GabyvanHout

    Bepaald de bondscoach jullie clubtrainer Harry? Ha,ha.


Wat vind jij? Praat mee...