Van der Horst van speler naar hoofdcoach bij Oranje-Rood

Robert van der Horst is volgend seizoen hoofdcoach van de mannen van Oranje-Rood. De oud-international speelde afgelopen seizoen nog voor de ploeg uit Eindhoven, waar hij Roger van Gent en interim-coach Toon Siepman opvolgt. Van der Horst wordt geassisteerd door Jeroen Baart.

Baart is momenteel trainer van België onder 21 jaar en was assistent-trainer van de mannen van Oranje-Zwart in 2014/2015. Van der Horst wil komend seizoen – net als voorgaande seizoenen – met Oranje-Rood mee gaan doen om de prijzen.

Begin deze maand kondigde Van der Horst zijn hockeypensioen aan. Toen wilde hij nog niks weten van een eventuele coachsfunctie bij de ploeg uit Eindhoven. ‘Er zijn er meer die nog een coach zoeken. Ik kan je vertellen dat de telefoon roodgloeiend staat, maar laten we eerst maar eens stoppen als speler’, waren toen zijn woorden aan hockey.nl.

Van der Horst tekent voor drie jaar bij zijn club. De ploeg stelt daarmee – net als eerder met Lucas Judge – een onervaren coach aan, maar Baart beschikt over meer ervaring. De broer van international Sander trainde naast Jong België ook de heren van Antwerpen en was assistent van Michel van den Heuvel in Eindhoven.

 


4 Reacties

  1. pimhdm

    Ik had persoonlijk eerst ren jaartje assistent met een ervaren coach erbij, alhoewel ik denk dat hij het wel aan kan met zoveel ervaring hoofdklasse. Wat natuurlijk ook fijn is de groep kent hem al.

  2. jappiekrekel

    Dapper van hem.

  3. Runa Honig

    Hij moet zich natuurlijk nog bewijzen als coach, maar positief dat van de Horst voor het hockey behouden blijft.


Wat vind jij? Praat mee...