Van der Weerden, De Wijn en Schuurman nieuwe clubaanvoerders

Vrijdagmiddag werden de officiele spelerslijsten voor het Hoofdklasse-seizoen 2017/2018 openbaar gemaakt. Drie mannenploegen krijgen een nieuwe aanvoerder in de persoon van een Oranje-international: Oranje-Rood (Mink van der Weerden), Kampong (Sander de Wijn) en Bloemendaal (Glenn Schuurman). Bij de dames dragen komend seizoen Eva de Goede (Amsterdam), Marloes Keetels (Den Bosch) en Laurien Leurink (Laren) de band.

Oranje-Rood

Van der Weerden neemt de aanvoerdersband over van Robert van der Horst, die zes jaar lang captain was van de Eindhovenaren. Volgens het Edndhovens Dagblad heeft Van der Horst op eigen verzoek afstand gedaan van het aanvoerderschap. ‘Het afgelopen jaar is er behoorlijk wat gebeurd in mijn hockeyleven’, doelt Van der Horst onder meer op het feit dat hij door bondscoach Max Caldas op een zijspoor is gezet. ‘Ik heb besloten om voor mezelf te kiezen. Ik wil nog drie jaar het maximale uit mezelf halen en daar ga ik me nu volledig op concentreren. Ik heb zowel bij Oranje als bij de club tien jaar in leidersgroepen gezeten en ik ben daar een beetje klaar mee. Ik heb geen behoefte meer om keihard die kar te trekken. Het aanvoerderschap vergt veel tijd en energie en ik wil die nu in mezelf steken.’

Van der Weerden werd al eerder dit jaar benoemd tot één van de drie leiders van Oranje. De band werd tijdens de HWL en het EK gedragen door Billy Bakker en Seve van Ass. Bij OR krijgt de strafcornerspecialist dus nu wel de band te dragen. ‘Ik vind het een hartstikke mooie eer’, geeft Van der Weerden desgevraagd aan. ‘Voor mij is aanvoerder worden nooit een doel op zich geweest. Als het er dan van komt en het breed gedragen wordt door de groep, is dat mooi.’

Heren

De Hoofdklasse Heren kent nog meer nieuwe aanvoerders. Bij Kampong neemt Sander de Wijn de band over van Quirijn Caspers. Glenn Schuurman is de nieuwe captain van Bloemendaal, na het stoppen van Wouter Jolie. Leonard Posthumus Meyjes (SCHC) en Kieran Dartee (hdm) zijn aanvoerder van de promovendi.

Dames

In de Hoofdklasse Dames heeft ook een aantal wisselingen plaatsgevonden. Zo heeft Eva de Goede haar aanvoerdersband van Amsterdam weer terug na haar sabbatical. Bij Den Bosch is Marloes Keetels net als bij Oranje de opvolger van Maartje Paumen. Ook international Laurien Leurink is aangewezen als captain. Samen met Joyce Sombroek voert zij Laren aan.

Eva den Hartog (Huizen) en Saskia van Duivenboden (Nijmegen) zijn aanvoerder van de promovendi.


Wat vind jij? Praat mee...