Van der Weerden beste schutter van Hoofdklasse in 2017

Tijdens de openingsronde van dit Hoofdklasse-seizoen ontbrak zijn naam nog als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier, maar na vijf speelronden heeft Mink van der Weerden zich weer hoog in het topschuttersklassement genesteld. Met zeven doelpunten uit zijn laatste vier wedstrijden moet de verdediger van Oranje-Rood voorlopig alleen Bloemendaal-spits Florian Fuchs voor zich dulden.

Met die zeven treffers heeft Van der Weerden de afgelopen weken aardige progressie gemaakt op de eeuwige topscorerslijst van de Hoofdklasse. Inmiddels bezet hij daarop met 212 doelpunten de negende plaats en heeft hij Taco van den Honert (221 goals) nadrukkelijk in het vizier.

Topscorer in 2017

De productie van strafcornerspecialist Van der Weerden neemt in 2017 sowieso een hoge vlucht. Geen enkele andere speler in de Hoofdklasse maakte in dit kalenderjaar tot nu toe zoveel doelpunten als de Brabander. Inmiddels staat de teller voor Van der Weerden op 22 goals, vier meer dan naaste concurrent Jeroen Hertzberger van Rotterdam. Op die lijst bezetten Florian Fuchs en Mirco Pruyser (Amsterdam) de gedeelde derde plek met vijftien goals.

Ook Hertzberger, die tijdens de tweede speelronde zijn tweehonderdste doelpunt in de Hoofdklasse maakte, kan zich in navolging van Van der Weerden bij de beste tien schutters in de historie van de Hoofdklasse voegen. Met 204 treffers en een twaalfde plaats is hij nog maar negen goals verwijderd van de tiende plek op de ranglijst, die nu nog wordt ingenomen door voormalig Amsterdam- en HGC-speler Roderik Bouwman (211).

Saillant detail: de twee beste schutters van 2017 staan komende zondag tegenover elkaar als Oranje-Rood het op eigen veld opneemt tegen Rotterdam. Het duel op Sportpark Aalsterweg begint om 14.45 uur.

Topscorers aller tijden in Hoofdklasse*

#      Speler    Goals    Club(s)
1 Roderick Weusthof 348 Kampong, SCHC, Rotterdam
2 Taeke Taekema 309 KZ, Amsterdam, Schaerweijde
3 Floris-Jan Bovelander 276 Bloemendaal
4 Paul Litjens 267 Kampong
5 Bram Lomans 264 Push, HGC
6 Ties Kruize 251 Klein Zwitserland
7 Teun de Nooijer 247 Bloemendaal
8 Taco van den Honert 221 Laren, Amsterdam
9 Mink van der Weerden     212 Oranje-Zwart, Oranje-Rood
10 Roderik Bouwman 211 Amsterdam, HGC
11 Matthijs Brouwer 205 Den Bosch, Oranje-Zwart
12 Jeroen Hertzberger 204 Rotterdam
13 Tom van ’t Hek 202 Kampong

* Louter doelpunten in reguliere competitie 


Wat vind jij? Praat mee...