Vanasch: ‘Ik zie me niet tégen de Waterloo Ducks spelen’

Vincent Vanasch kon er zondag met zijn hoofd niet bij dat Oranje Zwart in de allerlaatste seconde tegen Kampong een punt uit handen gaf. ‘Zo’n wedstrijd moet je rustig uitspelen’, aldus de 28-jarige keeper, die volgend seizoen terugkeert naar zijn oude ploeg Waterloo Ducks.

Als Oranje Zwart in de laatste seconden van de wedstrijd de bal rustig had rondgetikt, was er niets aan de hand geweest. Maar de Eindhovenaren leden slordig balverlies en kregen enkele tellen later de fatale tegentreffer om de oren. Meteen daarna was de wedstrijd afgelopen: 2-1. ‘Dat was inderdaad een fout van ons. We moeten gewoon de controle over de wedstrijd behouden’, erkent Vanasch.

Aan de andere kant stelt de doelman dat er vooralsnog niet veel aan de hand is. ‘We staan nog steeds in de top 4. Voor deze wedstrijd stonden we bovenaan. We moeten er gewoon voor zorgen dat we aan het eind van de competitie bij de eerste 4 staan.’

Waterloo Ducks

Vanasch, die sinds 2 seizoenen voor Oranje Zwart uitkomt, is bezig aan zijn laatste seizoen in Eindhoven. Hij gaat niet mee naar Oranje-Rood, maar keert terug naar België. ‘Ik zit in mijn laatste jaar van mijn studie fysiotherapie. Volgend jaar moet ik stage lopen: zes maanden in een ziekenhuis. Daarnaast moet ik mijn thesis inleveren. Het kost veel tijd en energie om telkens naar Nederland te rijden. Daarom heb ik ervoor gekozen om terug naar België te gaan. Tot Rio geef ik alles; daarna richt ik me wat meer op mijn studie’, aldus de doelman van de Red Lions.

Afsluiten met 2 titels

De keeper keert dus terug onder de lat bij de club waarmee hij 3 keer kampioen van België is geworden. ‘Waterloo Ducks is mijn club. Ik zie me ook niet tégen Waterloo Ducks spelen. Ik heb in ieder geval veel zin om terug te keren. Maar eerst wil ik het seizoen bij Oranje Zwart zo goed mogelijk afsluiten. Hopelijk met 2 titels, het kampioenschap en de EHL.’


Wat vind jij? Praat mee...