HGC en Bloemendaal bleven vrijdagavond in Wassenaar steken op 1-1. Een stand die bij rust al op het scorebord was geschoten door HGC’er Gonzalo Peillat en mus Roel Bovendeert. In de tweede helft hadden beide ploegen meermaals de mogelijkheid om de voorsprong te pakken, maar met name de bezoekers verzuimden een aantal kansen af te maken. Zij konden, nadat HGC met 9 man kwam te staan, het veldoverwicht niet vertalen in treffers.

Namens de thuisploeg mocht Gonzalo Peillat in totaal 6 keer aanleggen voor zijn zo befaamde strafcorner. De eerste zat er meteen in, maar bij de 5 die volgden – waaronder 1 in de slotseconde van het duel –  toonde Jaap Stockmann zijn uitzonderlijke klasse. De keeper van Oranje hield zijn doel verder schoon.

Na afloop van het duel liet HGC-aanvoerder Floris van der Linden weten dat hij kan leven met het punt, waar Jaap Stockmann vond dat zijn ploeg een overwinning verdiende.