Bloemendaal effectiever dan Kampong in herhaling NK-finale

De topper Bloemendaal-Kampong liet twee gezichten zien. In de eerste helft was Kampong de betere en was 0-1 een magere afspiegeling van de verhoudingen. In de tweede helft was Bloemendaal eindelijk wakker en vooral veel effectiever dan Kampong, dat onnodig op achterstand kwam. De Utrechtse ploeg blijft nu op de vijfde plaats staan, buiten de play-offs.

Bloemendaal had al meteen een valse start: binnen een halve minuut had Kampong de eerste strafcorner geforceerd. De eerste sleep van Jip Janssen werd nog knap gered door Maurits Visser. De corner die daarop volgde, werd via de uitloper benut door de international. In het eerste kwart was de herhaling van de finale om de landstitel vooral aftasten voor beide ploegen, die pas sinds kort compleet zijn met hun internationals, die terugkwamen van Pro League-wedstrijden.

Alleen Thierry Brinkman was dichtbij een gelijkmaker voor Bloemendaal. Een heerlijk een-tweetje tussen de weer herstelde Jorrit Croon en Arthur van Doren leidde in het tweede kwart tot een kansje. Maar zo ging het in het begin vooral voor Bloemendaal: het bleef bij kansjes en niet tot serieuze mogelijkheden.

De geblesseerde Silas Lageman, de geschorste Alexander Cox en de geblesseerde Robbert Kemperman en Jasper Luijkx. Foto: Koen Suyk

Arthur van Doren vierde zijn gelijkmaker uitbundig

Jip Janssen had daarentegen de 2-0 op zijn stick, maar zijn strafcorner werd gestopt door keeper Maurits Visser. Even later pushte de international vanuit een wedstrijdsituatie op goal, maar de push werd gesmoord. Bjorn Kellerman wist net niet de 2-0 te maken. Kampong was heer en meester op ’t Kopje en het was wachten op meer Utrechtse doelpunten. In de rust moest Bloemendaal wakker geschud worden, want de landskampioen speelde een povere eerste helft, zonder overtuiging.

Roel Bovendeert, de koning van Kuala Lumpur, die met zijn goals drie prijzen won met zijn Maleisische team UniKL in de competitie, grossierde in balverlies. De trucs die hij de eerste twee kwarten probeerde, lukten misschien in Maleisië, maar in de Nederlandse Hoofdklasse gelden weer andere wetten.

Maar dankzij een onhandige en opzichtige duw van Kampong-verdediger Floris de Ridder tegen Bovendeert, kreeg Bloemendaal in de tweede helft wel een prettig cadeau. Een cadeau dat overtuigend werd uitgepakt door de Belgische verdediger Arthur van Doren. De strafcorner kwam uiteindelijk bij de beste speler van de wereld terecht, die hard en hoog uithaalde, via een Utrechtse stick. Zijn vuist ging hard door de lucht. Dit is wat het worstelende Bloemendaal nodig had.

Roel Bovendeert en Sander de Wijn vechten om de bal. Foto: Koen Suyk

Jip Janssen en Lars Balk goede uitlopers

Bloemendaal had na de matige eerste helft dus toch het gaspedaal gevonden. Even later was het Bovendeert die deed wat hij al het hele seizoen doet. Al liggend scoren. Met een heerlijke 2-1 na een assist van Thierry Brinkman was Bloemendaal een stuk effectiever dan Kampong. Even later raakte de Duitser Florian Fuchs nog de paal.

Martijn Havenga maakte een overtreding op Bovendeert, die een strafcorner kreeg. Kampong-aanvoerder Sander de Wijn protesteerde en kreeg daarna de gele kaart voor praten, met nog tien minuten te spelen. Kampong kon geen vuist meer maken en moest lijdzaam toezien hoe hun playoff-ambities weer moeilijker waren geworden. Bloemendaal blijft de fiere lijstaanvoerder en liet zien dat het zich een slechte eerste helft kon veroorloven.

—–
Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de topper tussen Bloemendaal en Kampong in de Hoofdklasse Heren.


7 Reacties

 1. jonathan

  Zo triest, dat je als international nu nog niet geleerd hebt je wafel dicht te houden en zo je ploeg in de steek laat. Typisch de Wijn die van zeuren en protesteren zijn handelsmerk maakt. Cox als straf een wedstrijd niet opstellen!!

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Cox stond deze wedstrijd niet langs de lijn - nog steeds geschorst?

 2. paul-opgenhaffen

  Ach ja Jonathan. Je afkeer van Kampong is zo helder en begint wel heel ziekelijk te worden.

  1. jonathan

   Paul, dat is een virus wat nooit meer over gaat

 3. frans-j

  Sander de Wijn. Een meer dan geweldige hockeyer. Maar altijd dat gezeur en gemekker. Als het een voetballer was speelde hij bij Getafe.

 4. aernoud-lippmann

  Benieuwd wat NOS zal doen volgende week ...? Topper HGC -BLOEMENDAAL ( nrs 2 & 1) Eindelijk eens live 🙏 Vrees echter dat het weer schaatsen zal worden vanuit Heerenveen 🥵

 5. luchtisblauwgrasisgroen

  Pinoke kan bij winst tegen Kampong as Zondag op gelijke hoogte komen. Kampong kan zich de komende wedstrijden tegen Pinoke, Den Bosch, HGC en Amsterdam geen mistap meer veroorloven.


Wat vind jij? Praat mee...