Voorbeschouwing HK (H): Croon tegen zijn oude club HGC

In de laatste speelronde voor de winterstop treft Jorrit Croon zijn oude club. Met zijn ploeg Bloemendaal ontvangt hij de heren uit Wassenaar. Een dubbel voor de heren van Oranje-Rood en Amsterdam.Zij treffen elkaar vrijdagavond, dit is een inhaalduel van zondag 7 oktober. Verder zien we Kampong – Klein Zwitserland, Tilburg – Rotterdam, Oranje-Rood – Den Bosch, SCHC – Almere en Pinoké – Amsterdam. 

Vrijdag (inhaalduel van zondag 7 oktober)

Oranje-Rood – Amsterdam

In de voorgaande vier ontmoetingen tussen deze clubs werden steeds ten minste vier doelpunten gemaakt. Vorig seizoen eindigde dit duel in een 3-4 uitoverwinning voor Amsterdam. Boris Burkhardt scoorde namens Amsterdam twee keer. Later in het seizoen eindigde de return zelfs in een 4-5 overwinning voor de Eindhovenaren. Mink van der Weerden maakte een hattrick namens de bezoekers. Hij maakte in totaal twintig Hoofdklasse-doelpunten tegen Amsterdam. Justin Reid-Ross maakte dit seizoen al tien doelpunten en staat daarmee op de tweede plaats in het topscorer klassement.

Arbiters: Jonas van ’t Hek en NH Umpire 2

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – Amsterdam  Ophalen van gegevens

Zondag

Kampong – Klein Zwitserland

Kampong en Klein Zwitserland ontmoeten elkaar voor het eerst in de Hoofdklasse sinds 8 maart 2009, toen het in Den Haag 2-2 werd. Kampong was enkele maanden eerder voor het laatst gastheer van Klein Zwitserland in de Hoofdklasse. Op 5 oktober 2008 won Kampong met 2-0 in Utrecht dankzij twee treffers van Constantijn Jonker. Kampong won elk van zijn laatste negen Hoofdklasse-duels met promovendi, sinds een 0-0 gelijkspel bij Almere op 11 september 2016.

Arbiters: Thijs Retra en Frank Heijster

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Klein Zwitserland  Ophalen van gegevens

Tilburg – Rotterdam

HC Tilburg verloor sinds de fusie al zijn acht Hoofdklasse-duels met Rotterdam en maakte daarin slechts drie doelpunten tegen 33 voor Rotterdam. Vorig seizoen eindigde dit duel in een 2-3 uitoverwinning voor Rotterdam. Bij een 2-2 stand scoorde Simon Egerton in de 67ste minuut de winnende goal voor Rotterdam. Tilburg en SCHC zijn de enige ploegen die dit Hoofdklasse-seizoen nog geen wedstrijd wonnen. Jeroen Hertzberger scoorde voor zijn ploeg uit Rotterdam liefst zeven keer en staat daarmee hoog in het topscorer klassement.

Arbiters: Fanneke Alkemade en Hideki Kinoshita

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Tilburg – Rotterdam  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – Den Bosch

Oranje-Rood won zijn laatste drie Hoofdklasse-wedstrijden tegen Den Bosch, sinds de 0-3 thuisnederlaag op 25 september 2016. Vorig seizoen wonnen de Eindhovenaren het duel met 3-1. Mink van der Weerden, Niek van der Schoot en Agustin Mazzilli zetten Oranje-Rood op een 3-0 voorsprong. Tijn Stuve deed nog iets terug voor Den Bosch. Nicolas Della Torre is topscorer van Den Bosch dit Hoofdklasse-seizoen met zeven goals. Drie van zijn doelpunten dit seizoen waren velddoelpunten en vier scoorde hij uit een strafcorner.

Arbiters: Barry Plaisant van der Wal en Michiel Otten

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – Den Bosch  Ophalen van gegevens

Bloemendaal – HGC

Bloemendaal won twaalf van zijn laatste dertien thuisduels met HGC in de Hoofdklasse. De uitzondering in deze reeks is de 1-3 nederlaag op 18 oktober 2015. Vorig seizoen eindigde dit duel in maar liefst 7-2 voor Bloemendaal. Florian Fuchs scoorde toen twee keer voor zijn club Bloemendaal. Lijstaanvoerder Bloemendaal is de enige ploeg die dit seizoen nog ongeslagen is. Inclusief de voorgaande seizoenen is Bloemendaal ongeslagen in zijn laatste 34 reguliere Hoofdklasse-duels, sinds de 1-3 thuisnederlaag tegen Kampong op 23 april 2017. HGC maakte van alle ploegen de meeste velddoelpunten (29). Zes kwamen van de stick van Dick Möhlmann en Ashley Jackson maakte er vijf voor zijn ploeg, zonder zijn strafcorner meegeteld.

Arbiters: Jonas van ’t Hek en Paul v.d. Assum

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – HGC  Ophalen van gegevens

SCHC – Almere

Voor de vijfde keer ontmoeten de teams elkaar in de Hoofdklasse (inclusief play-outs). In 2015-2016 won Almere beide play-out duels met SCHC (2-1 na verlenging, 0-2) en stelde daarmee promotie veilig ten koste van de ploeg uit Bilthoven. Vorig seizoen was SCHC in de reguliere competitie twee keer te sterk voor Almere. Uit won de ploeg met 2-3 en met dezelfde cijfers werd Almere ook thuis opzij gezet. Thomas Vis maakte in die twee duels vorig seizoen in totaal drie doelpunten namens SCHC. Almere (10 goals) is de minst scorende ploeg dit seizoen. SCHC maakte tot nog toe 14 doelpunten.

Arbiters: Alwiene Sterk en Coen van Bunge

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – Almere  Ophalen van gegevens

Pinoké – Amsterdam

Pinoké verloor elk van zijn laatste acht Hoofdklasse-duels met Amsterdam, sinds een 2-4 uitoverwinning op 23 maart 2014. Een keer eerder verloor Pinoké negen Hoofdklasse-duels op rij met Amsterdam, van april 2002 – april 2006. Vorig seizen won Amsterdam dit duel met 3-6. Mirco Pruyser maakte een hattrick en Justin Reid-Ross scoorde twee keer. Pinoké won dit seizoen pas een Hoofdklasse wedstrijd, de 3-1 thuisoverwinnig op Almere op 30 september.

Arbiters: Jacir Soares de Brito en Maarten Boxma

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pinoké – Amsterdam  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...