Voorbeschouwing HK (H): HGC dichtbij play-offs, kraker in Almere

HGC kan zich tijdens de aankomende speelronde plaatsen voor de play-offs. De formatie van Paul van Ass moet dan winnen van het al geplaatste Kampong. Den Bosch, Oranje-Rood, Amsterdam en Rotterdam zijn de verdere ploegen die nog in de race zijn voor een ticket naar de play-offs. Onderin nemen Almere en Klein Zwitserland het tegen elkaar op in de strijd tegen degradatie. 

SCHC – Den Bosch

Den Bosch heeft nog zicht op de play-offs. Als de ploeg van Eric Verboom in Bilthoven verliest en concurrenten HGC en Oranje-Rood winnen, dan is het einde verhaal voor Den Bosch. Deelname aan de play-offs zou de eerste keer sinds het seizoen 2000/2001 betekenen. Destijds won de ploeg ook de landstitel voor het laatst. Hekkensluiter SCHC won dit jaar nog maar twee keer, het laatste duel voor de winterstop (thuis tegen Almere) en het eerste duel na de winterstop (uit tegen Klein Zwitserland). SCHC moet oppassen voor Jelle Galema. De aanvaller van Den Bosch scoorde dit seizoen al tien keer, een persoonlijk record. Alle tien de goals waren velddoelpunten. Geen enkele speler maakt dit seizoen meer velddoelpunten in de Hoofdklasse dan Galema.

Arbitrage: Karen Dollé en Bo Verwer

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – Den Bosch (H)  Ophalen van gegevens

Almere – Klein Zwitserland

Na het gelijkspel in de vorige ronde heeft Almere de laatste plaats in de Hoofdklasse verlaten. Met het gelijkspel maakte de ploeg ook een einde aan een reeks van vijf opeenvolgende competitienederlagen. In elk van de twee voorgaande seizoenen speelde Almere zich veilig via de play-outs. Eerder dit seizoen stonden beide teams voor het eerst in de Hoofdklasse tegenover elkaar. In Den Haag was Klein Zwitserland met 3-1 te sterk voor Almere. De overwinning op Almere was de laatste van Klein Zwitserland in de Hoofdklasse tot nu toe. De Haagse formatie kreeg sinds de winterstop 25 tegendoelpunten. Daar tegenover scoorde zij zelf vijf keer. Bij Almere is Stijn Jolie sinds de winterstop verantwoordelijk voor de doelpunten.

Arbitrage: Pieter Hembrecht en Alwiene Sterk

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Almere – Klein Zwitserland (H)  Ophalen van gegevens

HGC – Kampong

HGC kan zich aankomende speelronde plaatsen voor de play-offs. In het seizoen 2015/2016 plaatste het elftal zich voor het laatst. De ploeg strandde uiteindelijk in de halve finale tegen de latere landskampioen Oranje Zwart. Tegenstander en regerend landskampioen Kampong plaatste zich tijdens de vorige speelronde al voor de play-offs. Van de afgelopen vijftien ontmoetingen in de Hoofdklasse won HGC slechts één keer. Op 12 april 2015 was HGC in Utrecht met 2-4 te sterk voor Kampong. De laatste keer dat HGC thuis op de Roggewoning won van Kampong was op 6 maart 2011. Vorig seizoen won Kampong op de laatste speeldag met 4-5 bij HGC. Alle goals werden destijds gemaakt door negen verschillende spelers.

Arbitrage: Jacir Soares de Brito en Michiel Otten

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  HGC – Kampong (H)  Ophalen van gegevens

Rotterdam – Bloemendaal

Koploper Bloemendaal plaatste zich tijdens de vorige speelronde voor de 23ste keer voor play-offs. Alleen in de seizoenen 2000/2001 en 2015/2016 deden de Mussen niet mee. Rotterdam kan na deze speelronde uitgeschakeld worden in de race om de laatste twee tickets voor de play-offs. Van de laatste zeven ontmoetingen tussen Rotterdam en Bloemendaal wonnen de Rotterdammers slechts één keer. Tijdens de vorige ontmoeting eerder dit seizoen won Bloemendaal op ’t Kopje met 3-1 van Rotterdam. Bloemendaal kan voor het eerst sinds het seizoen 2007/2008 twee keer tijdens het reguliere seizoen winnen van Rotterdam. Bloemendaal wacht al twee uitwedstrijden op een overwinning in de Hoofdklasse. De laatste keer dat het elftal drie keer op rij geen uitwedstrijd won was in april-maart 2015.

Arbitrage: Fanneke Alkemade en Barry Plaisant van der Wal

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Rotterdam – Bloemendaal (H)  Ophalen van gegevens

Amsterdam – Oranje-Rood

Het seizoen 2016/2017 is het laatste seizoen dat Oranje-Rood de play-offs niet haalde. Op de laatste speeldag greep het elftal uit Eindhoven naast een ticket voor de play-offs. Oranje-Rood kan zich deze speelronde plaatsen als het wint van Amsterdam, maar dan moeten zowel Den Bosch als Rotterdam niet winnen. Amsterdam is ook nog in de race voor de play-offs. Mochten de Amsterdammers verliezen van Oranje-Rood dan is het doek gevallen voor de ploeg uit de hoofdstad. Tijdens de reguliere competitie won Amsterdam slechts één van de laatste vijf wedstrijden tegen Oranje-Rood. Strafcornerspecialisten Justin Reid-Ross (Amsterdam) en Mink van der Weerden (Oranje-Rood) staan tegenover elkaar. Reid-Ross scoorde dit seizoen al zestien keer uit een strafcorner terwijl Van der Weerden elf keer trefzeker was.

Arbitrage: Maarten Boxma en Jasper Nagtzaam

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Amsterdam – Oranje-Rood (H)  Ophalen van gegevens

Pinoké – Tilburg

Pinoké kan na de aankomende speelronde officieel veilig zijn. Bij een overwinning op Tilburg speelt de ploeg zichzelf veilig. Mocht de ploeg verliezen of gelijkspelen kan het ook veilig zijn, alleen dan zijn zij afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Tilburg kan zich deze speelronde niet officieel veilig spelen. De Steekneuzen zijn in de negen thuisduels tegen Tilburg in de Hoofdklasse nog ongeslagen. De laatste vijf wedstrijden die het elftal op het thuishonk speelde werden zelfs gewonnen. Tilburg kan op zijn beurt de eerste uitoverwinning pakken in Amstelveen. De laatste keer dat Tilburg tijdens een uitwedstrijd in de Hoofdklasse als winnaar van het veld stapte was op 15 oktober 2017. Van alle ploegen in de Hoofdklasse heeft Tilburg het minst vaak gescoord (tien keer). Vorig seizoen scoorde zij in totaal 22 keer. Het elftal heeft nog drie speelrondes om twaalf keer doel te treffen en dit te evenaren.

Arbitrage: Christian Vonhögen en Maurits van den Wall Bake

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pinoké – Tilburg (H)  Ophalen van gegevens

 


Wat vind jij? Praat mee...