Vooruitblik HK (H): Inhaalpotje om des keizers baard

Bij een nederlaag in Den Bosch zijn de kansen van Rotterdam op het halen van de play-offs pas officieel verkeken, al lijkt in Rotterdam niemand meer rekening te houden met het onwaarschijnlijke scenario dat niet Oranje-Rood, maar de havenstedelingen zich plaatsen voor het competitietoetje. Ook Den Bosch is uitgespeeld deze jaargang, maar heeft voor de komende jaargang al drie aanwinsten te pakken. Er staat donderdag dus, behalve de eer, niets op het spel.

Den Bosch – Rotterdam 

Na de 3-4 thuisnederlaag tegen Kampong afgelopen weekeinde lijken de play-offs ver weg voor RotterdamBij een nederlaag in Den Bosch zijn de kansen van Rotterdam op het halen van de play-offs zelfs officieel verkeken. Als Rotterdam de play-offs misloopt zal dat voor de derde keer zijn in de laatste vier seizoenen in de Heren Hoofdklasse. Vorig seizoen was Rotterdam nog verliezend finalist in de play-offs.

Na deze wedstrijd ontmoet de formatie van Albert Kees Manenschijn nog hekkensluiter hdm (uit) en de nummer tien van de Hoofdklasse SCHC (uit). Concurrent Oranje-Rood ontvangt nog HGC en gaat nog op bezoek bij Tilburg. 

Eerder dit seizoen won Den Bosch met 1-2 in de havenstad. Austin Smith schoot in de slotfase twee keer raak uit een strafcorner. Den Bosch moest Smith, zijn aanvoerder en clubtopscorer de laatste weken missen. De Zuid-Afrikaan deed in Australië mee aan de Commonwealth Games, waar zijn team als tiende en laatste eindigde.

Aan Jeroen Hertzberger lijkt het niet te liggen bij Rotterdam. De aanvoerder van HCR was in elk van de laatste zeven Hoofdklasse-wedstrijden van zijn club tenminste één keer trefzeker en scoorde daarin in totaal elf keer. Hertzberger is nu met 23 doelpunten gedeeld topscorer van de Heren Hoofdklasse met Mirco Pruyser (Amsterdam). Hertzberger eindigde twee keer eerder als topscorer van de reguliere competitie, in 2012/2013 met 26 goals en vorig seizoen met 28 doelpunten.

In de reguliere competitie heeft Hertzberger zijn totaal inmiddels opgeschroefd naar 221. Hij staat daarmee gedeeld negende aller tijden samen met Taco van den Honert. Hertzberger kan nu de achtervolging inzetten op de enige actieve speler met meer Hoofdklasse-doelpunten dan hijzelf. Mink van der Weerden (Oranje-Rood) bezet de achtste plaats aller tijden met 226 doelpunten in de reguliere competitie.

In 2005/2006 won Den Bosch voor het laatst beide ontmoetingen met Rotterdam in één seizoen. Vorig seizoen was Den Bosch in eigen huis met 4-1 te sterk voor de havenstedelingen. De Australiër Dylan Wotherspoon scoorde in die wedstrijd twee keer.

Arbiters: Maarten Boxma en Coen van Bunge

  • Den Bosch - Rotterdam (H)?

    Je hebt al op deze poll gestemd.

    Den Bosch – Rotterdam (H)    Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...