Voorbeschouwing HK (H): Lastige uitwedstrijd SCHC in Eindhoven

In de aankomende speelronde van de Hoofdklasse bij de mannen krijgt Den Bosch aan de Oosterplas aanvalsmachine HGC op bezoek. Oranje-Rood krijgt bezoek van hekkensluiter SCHC, die al ruim dertien jaar niet weet te winnen in Eindhoven. De andere wedstrijden zijn Rotterdam – Almere, Amsterdam – Klein Zwitserland, Tilburg – Kampong en Pinoké – Bloemendaal. 

Den Bosch – HGC

Den Bosch won de laatste twee ontmoetingen met HGC aan de Oosterplas. De laatste keer dat HGC op bezoek bij Den Bosch en als winnaar van het veld af stapte was op 30 oktober 2015, toen won het elftal met 3-4 van de Bosschenaren. Eerder dit seizoen eindigde het duel aan de Roggewoning in een doelpuntrijk gelijkspel (4-4). Het team van Paul van Ass is dit seizoen de meest scorende ploeg in de Hoofdklasse. Na de winterstop heeft het team al negentien keer gescoord, Den Bosch trof sinds de hervatting van de competitie pas zeven keer het doel. De Gazellen staan op dit moment op de derde positie in de Hoofdklasse, wat recht geeft op de play-offs. Mocht dit lukken dan is het de derde keer dat HGC onder leiding van Paul van Ass de play-offs haalt. Dit gebeurde eerder tijdens het seizoen 2006/2007 en 2009/2010. In beide seizoenen eindigde HGC als verliezend finalist.

Arbiters: Shane O’Donnell en Jonas van ’t Hek

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – HGC (H)  Ophalen van gegevens

Rotterdam – Almere

In alle vijf de eerdere ontmoetingen in de Hoofdklasse tussen Rotterdam en Almere verloor de thuisploeg nog nooit. Vier keer ging de ploeg er met de volle drie punten vandoor en één keer werd er gelijk gespeeld. Dat gelijkspel was eerder dit seizoen, toen het in Almere 2-2 werd. Terrance Pieters maakte beide doelpunten voor Almere. Jeroen Hertzberger scoorde zeven keer tegen Almere, alleen Justin Reid-Ross (acht, Amsterdam) scoorde vaker tegen de hoofdklasser. Rotterdam wacht nog steeds op de eerste overwinning van het nieuwe jaar. Slecht twee punten werden er sinds de hervatting gehaald. Alleen Klein-Zwitserland pakte tot nu toe minder punten in de tweede seizoenshelft. Waar Rotterdam nog op gang moet komen is topscorer Hertzberger bezig met een mooie reeks: in de laatste zes speelrondes is hij trefzeker geweest.

Arbiters: Coen van Bunge en Maurits vd Wall Bake

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Rotterdam – Almere (H)  Ophalen van gegevens

Amsterdam – Klein Zwitserland

Klein Zwitserland pakt dit seizoen voornamelijk de punten op het eigen veld. Van de zeven uitduels werden er zes verloren. De laatste uitoverwinning in de Hoofdklasse dateert van meer dan tien jaar geleden. Nu gaat de ploeg van Carlos Castaño op bezoek bij Amsterdam, waar het voor het laatst op 23 november 2003 met drie punten van het veld stapte. Tegenstander Amsterdam speelt zijn eerste thuisduel sinds de ruime thuisnederlaag tegen HGC (2-8). De laatste keer dat Amsterdam twee opeenvolgende thuisduels in de Hoofdklasse verloor was in 2013. Het wapen van Amsterdam is de strafcorner. Negentien keer werd er gescoord uit een corner en dat is het meest van alle teams uit de Hoofdklasse. Klein Zwitserland scoorde juist het minst vanuit de strafcorner, zes keer.

Arbiters: Thijs Retra en Alwiene Sterk

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Amsterdam – Klein Zwitserland (H)  Ophalen van gegevens

Tilburg – Kampong

Kampong stond sinds de fusie van Tilburg negen keer eerder tegenover de ploeg in de Hoofdklasse. Alle negen wedstrijden werden gewonnen. Op 13 september 2009 verloor Kampong voor het laatst in de Hoofdklasse van Tilburg (2-0). Kampong is overigens niet de enige hoofdklasser waar Tilburg alle negen wedstrijden in de Hoofdklasse van verloor. Bloemendaal en Rotterdam zijn ook nog niet verslagen door de ploeg van Jeroen Delmee. Tijdens de vorige speelronde tegen Almere lukte het Tilburg om voor het eerst dit seizoen te winnen. Als enige team in de Hoofdklasse won Tilburg dit seizoen nog niet meerdere keren. Kampong heeft inmiddels al elf keer de winst gepakt. De Utrechters wonnen zelfs als enige team de laatste zes wedstrijden in de Hoofdklasse.

Arbiters: Daniel Veerman en Jacir Soares de Brito

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Tilburg – Kampong (H)  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – SCHC

SCHC verloor dit seizoen zeven van de acht uitwedstrijden in de Hoofdklasse. Inclusief vorig seizoen verloor het team uit Bilthoven twaalf van de laatste dertien wedstrijden. Inmiddels wacht het elftal al zestien uitduels op rij op een nieuwe uitoverwinning. De laatste uitoverwinning was tegen Pinoké op 8 oktober 2017. Nu gaat de ploeg op bezoek bij Oranje-Rood. De laatste keer dat SCHC in Eindhoven won was ruim dertien jaar geleden. Op 2 oktober 2005 werd het toen nog Oranje-Zwart verslagen. Deze uitzege is tevens ook de enige zege van SCHC in de Hoofdklasse op bezoek in Eindhoven. Topscorer van Oranje-Rood, Mink van der Weerden wist al 22 keer te scoren tegen SCHC in de Hoofdklasse. Alleen tegen HGC wist hij vaker het net te vinden (25 keer).

Arbiters: Fanneke Alkemade en Pieter Hembrecht

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – SCHC (H)  Ophalen van gegevens

Pinoké – Bloemendaal

Bloemendaal stapte tijdens de laatste veertien ontmoetingen, dertien keer als winnaar van het veld. De laatste keer dat de Steekneuzen wonnen van de Mussen was op 15 maart 2013. Het werd destijds 0-1 op ’t Kopje via een strafcorner van Justin Reid-Ross. Bloemendaal komt naar het Amsterdamse Bos als het team met de minste tegengoals. Tot nu toe kreeg het elftal dertien doelpunten te incasseren. Pinoké had na zes speelrondes die grens al bereikt. Buiten het feit dat Bloemendaal de minste goals tegen heeft gekregen, is de ploeg van Michel van den Heuvel dit Hoofdklasse-seizoen ook nog ongeslagen in uitwedstrijden. Alleen op bezoek bij Amsterdam (2-2) en Oranje-Rood (0-0) gingen de Mussen er niet met de volle winst vandoor. Inclusief vorig seizoen is Bloemendaal nu negentien uitwedstrijden op rij niet verslagen in de Hoofdklasse.

Arbiters: Barry Plaisant vd Wal en Michiel Otten

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pinoké – Bloemendaal (H)  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...