Voorbeschouwing HK (H): Record ontmoeting en degradatiekraker

In de vijftiende speelronde van de Heren Hoofdklasse ontmoeten Amsterdam en HGC elkaar. Tilburg krijgt Almere op bezoek in een degradatiekraker. Verder zien we Bloemendaal – Kampong, Oranje-Rood – Klein Zwitserland, Rotterdam – Den Bosch en Pinoké – SCHC.

Bloemendaal – Kampong

In deze fase van de competitie is er geen mooier affiche te bedenken. De nummer één tegen de nummer twee. Momenteel staat Bloemendaal als koploper zes punten los van landskampioen Kampong. Het is de 82ste ontmoeting tussen Bloemendaal en Kampong in de reguliere competitie. Vijftig van deze ontmoetingen werden gewonnen door Bloemendaal. Vorig seizoen wisten beide ploegen de onderlinge wedstrijden niet te beslissen. Het werd twee keer een gelijkspel. De meest recente ontmoeting tussen deze grootmachten, wist Bloemendaal in september met 1-2 te winnen. Dit betekende voor Kampong het einde van hun reeks; 30 wedstrijden ongeslagen in de reguliere competitie.

Arbiters: Coen van Bunge en Michiel Otten

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – Kampong (H)  Ophalen van gegevens

Amsterdam – HGC

Een historische affiche staat op de planning. Amsterdam en HGC zijn de enige teams die sinds 1973/1974 in elk seizoen van de Heren Hoofdklasse vertegenwoordigd waren. Daarmee is dit de meest voorkomende ontmoeting in de Hoofdklasse. Van de voorgaande 89 ontmoetingen, won Amsterdam er 48, HGC 20 en er werd 21 keer gelijkgespeeld. 6 maart 2015 won HGC voor het laatst op Amsterdamse bodem. Het werd 1-6 voor de bezoekers. Momenteel staat Amsterdam op de vijfde plaats met vijf punten achterstand op HGC. De Amsterdammers moeten winnen om de aansluiting te behouden in de strijd om de play-offs. Voor Tom Hiebendaal, Rik van Kan en Wiegert Schut zal deze wedstrijd verschillende gevoelens met zich meebrengen. Het drietal ruilde afgelopen zomer HGC in voor Amsterdam.

Arbiters: Fanneke Alkemade en Jasper Nagtzaam

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Amsterdam – HGC (H)  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – Klein Zwitserland

Oranje-Rood speelt aankomende zondag thuis tegen promovendus Klein Zwitserland en zal na de zeperds tegen HGC en Almere punten moeten halen in de strijd om de play-offs. De eerste ontmoeting dit seizoen eindigde in een 1-1 gelijkspel, dus Oranje-Rood is gewaarschuwd. Oranje-Rood (en voorganger Oranje-Zwart) is wel al 22 Hoofdklasse-duels op rij met promovendi ongeslagen.

Arbiters: Jacir Soares de Brito en Bo Verwer

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – Klein Zwitserland (H)  Ophalen van gegevens

Rotterdam – Den Bosch

Eerder dit seizoen won Den Bosch in eigen huis met 3-0 van Rotterdam. Aankomende zondag hoopt Den Bosch op de volgende zege tegen Rotterdam, in een loodzwaar weekend waarin ze ook al vrijdag van Amsterdam wonnen. Rotterdam voelt de druk op de schouders. De kans op play-offs kan na zondag een stuk kleiner worden. De ploeg van aanvoerder Jeroen Hertzberger wist sinds 9 april 2017 niet meer te winnen van Den Bosch.

Arbiters: Pieter Hembrecht en Laurens Hendrikx

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Rotterdam – Den Bosch (H)  Ophalen van gegevens

Tilburg – Almere

Voor beide staartploegen misschien wel een van de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Almere, momenteel tiende, staat drie punten los van Tilburg, dat op vijf punten staat. Voor de Tilburgers is deze thuiswedstrijd de ultieme kans om de ploeg van Pasha Gademan weer te evenaren in het klassement. Almere, dat beschikt over internationals Jonas de Geus en Terrance Pieters, zal zich uiteraard niet zomaar gewonnen geven in deze titanenstrijd. De ontmoeting voor de winterstop eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Arbiters: Maarten Boxma en Xander Damen

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Tilburg – Almere (H)  Ophalen van gegevens

Pinoké – SCHC

De nummer tien SCHC gaat op bezoek bij de nummer acht, Pinoké. SCHC staat drie punten boven de hekkensluiters uit Tilburg. SCHC won maar twee van de dertien laatste ontmoetingen tegen Pinoké.  Thijn Knetemann maakte afgelopen zomer na twee seizoenen in het Amsterdamse Bos de overstap naar zijn oude club SCHC, waar hij aanvoerder is. De vorige ontmoeting werd 2-2. Voor beide teams staat er veel op het spel, voor Pinoké zou winst eindelijk even afscheid van de lagere regionen betekenen.

Arbiters: Frank Heijsters en Thijs Retra

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pinoké – SCHC (H)  Ophalen van gegevens


1 Reactie

 1. w.j.arriens

  “Almere zal zich niet zo maar gewonnen geven ...” ?? Een komplot verkeerde uitspraak, het is eerder andersom. Almere is zwaar favoriet na de zege op OR.


Wat vind jij? Praat mee...