Voorbeschouwing HK (H): Stichtse Derby en KZ tegen koploper

Een dubbele ronde dit weekend in de Hoofdklasse Heren. Vrijdagavond beginnen de teams aan hun dertiende speelronde. SCHC hoopt de goede lijn door te zetten tegen Kampong, Tilburg en Almere gaan voor een stunt tegen HGC en Oranje-Rood. Verder zien we Klein Zwitserland – Bloemendaal, Den Bosch – Amsterdam en Rotterdam – Pinoké.

Klein Zwitserland – Bloemendaal

Een pittige wedstrijd voor Klein Zwitserland. Na de verloren wedstrijd tegen SCHC vorige week (2-0) treft het vrijdagavond Bloemendaal. In elk van de laatste vijf Hoofdklasse-duels met die ploeg, verloor het. Op 7 mei 2006 wonnen de Steenbokken voor het laatst van de Mussen. Het werd toen 3-2 in Den Haag. Bloemendaal won zondag nipt van Almere. Hoop voor KZ: de ploeg behaalde dit seizoen acht van zijn negen punten op eigen veld.

Arbiters: Fanneke Alkemade en Barry Plaisant van de Wal

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Klein Zwitserland – Bloemendaal (H)  Ophalen van gegevens

Kampong – SCHC

SCHC pakte belangrijke punten, vorige week tegen Klein Zwitserland. De ploeg staat voorlopig op een negende plek. Kampong staat met op een tweede plek, met zes punten minder dan koploper Bloemendaal. De cijfers zijn in het voordeel van de ploeg uit Utrecht: eerder dit seizoen werd het 2-7 in Bilthoven voor de runner up. Ook vorig seizoen realiseerde Kampong in Bilthoven zevenklapper. Kampong is in de laatste vijftien uitvoeringen van de ‘Stichtse Derby’ ongeslagen. Het won er daarvan dertien.

Arbiters: Jacir Soares de Brito en Xander Damen

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – SCHC (H)  Ophalen van gegevens

Almere – Oranje-Rood
Oranje-Rood won elk van zijn vijf Hoofdklasse-duels met Almere en deed dat met gecombineerde doelcijfers 22-8. Er zijn vijf Hoofdklasse-tegenstanders waarvan Almere sinds zijn debuut op het hoogste niveau nog nooit een punt af snoepte: Bloemendaal (6 duels), Amsterdam (5), HGC (5), Oranje-Rood (5) en Klein Zwitserland (1). Almere is één van twee ploegen (naast Tilburg) die dit Hoofdklasse-seizoen nog niet wonnen op eigen veld. Oranje-Rood is één van drie teams (naast Bloemendaal en Kampong) die dit seizoen nog geen uitwedstrijd verloren.
Arbiters: Paul van de Assum en Christian Vonhogen
 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Almere – Oranje-Rood (H)  Ophalen van gegevens

HGC – Tilburg
Tilburg wacht een zware avond: HGC is de meest scorende ploeg in de Hoofdklasse. Met 45 doelpunten blijven ze Kampong (36 goals) ruimschoots voor.  Tilburg is daarentegen de op één na minst scorende ploeg in de Hoofdklasse dit seizoen. Alleen Almere (elf keer) scoorde minder vaak dan de formatie van Jeroen Delmee (dertien keer). Tilburg pakte zondag een belangrijk punt in het thuisduel tegen Den Bosch. Het vijfde gelijke spel voor de Brabanders. De ploeg heeft als enige club in dit seizoen nog niet gewonnen. De laatste winst van de Tilburgers dateert van 15 april 2018, toen thuis met 1-0 van Pinoké werd gewonnen. Vorig seizoen won Tilburg thuis met 3-2 van HGC. Het winnende doelpunt werd op 30 maart 2018 drie minuten voor het einde gemaakt door Jesse van Minde.
Arbiters: Thijs Retra en Shane O’Donnell
 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  HGC – Tilburg (H)  Ophalen van gegevens

Den Bosch – Amsterdam
Den Bosch moet uitkijken voor spits Micro Pruyser vrijdagavond. Hij kan zijn tweehonderdste officiële doelpunt voor Amsterdam maken. Pruyser scoorde in de Hoofdklasse al 20 keer tegen Den Bosch. Tegen geen enkele andere tegenstander was hij vaker dan elf keer trefzeker in de reguliere competitie. Amsterdam gaat statistisch gezien goede zaken doen: de ploeg won 20 van zijn laatste 22 Hoofdklasse-ontmoetingen met Den Bosch.
Arbiters: Coen van Bunge en Maarten Boxma
 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – Amsterdam (H)  Ophalen van gegevens

Rotterdam – Pinoké
Rotterdam heeft Jeroen Hertzberger, Pinoké beschikt over Alex Hendrickx. Hij scoorde in de laatste zes speelronden in de Heren Hoofdklasse ten minste één keer. Hertzberger is met zijn 237 doelpunten in de reguliere competitie de meest scorende van alle spelers in de Hoofdklasse. Hij treft met Pinoké zijn favoriete tegenstander in de Hoofdklasse. Hertzberger maakte al 28 doelpunten tegen de Amstelveners. Rotterdam won dertien van zijn laatste veertien Hoofdklasse-duels met Pinoké. De enige uitzondering binnen deze reeks was de 3-2 thuiszege van de Steekneuzen vorig seizoen.
Arbiters: Jonas van ’t Hek en Joost Andela
 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Rotterdam – Pinoké (H)  Ophalen van gegevens


1 Reactie

 1. haags-hopje

  KZ en Pinoké gaan punten pakken ;-)...


Wat vind jij? Praat mee...