Voorbeschouwing HK (H): Swaen tegen oud-ploeggenoten

Met de wedstrijd van vrijdag nog in de benen wordt zondagmiddag de zevende speelronde afgewerkt. Het ongeslagen Bloemendaal verdedigt hun koppositie zondag tegen Tilburg. Bloemendaal verloor geen van de laatste elf Hoofdklasse-duels met Tilburg. 

Kampong – Rotterdam

Beide ploegen kwamen elkaar al vaak tegen in de reguliere competitie. In de laatste 28 keer won geen van deze teams drie keer op rij van de ander. Vorig seizoen won Kampong beide duels met Rotterdam. Het werd toen 3-2 in Utrecht en 3-4 in Rotterdam. Het was de eerste keer dat Kampong in één seizoen in de reguliere competitie Rotterdam twee keer versloeg. In de finale om het landskampioenschap in 2017 veroverde Kampong door een dubbele winst na shoot-outs op Rotterdam zijn eerste landstitel in 32 jaar. Bjorn Kellerman won landstitels met zowel Rotterdam (2012/2013) als Kampong (2016/2017 en 2017/2018). Bij de laatste uitzege van Rotterdam op Kampong, op 16 november 2014, was het Kellerman die namens de bezoekers de score opende. De winnende goal voor Rotterdam kwam van de stick van Timmo Kranstauber. Kellerman is na zijn treffer tegen Kampong een van de topscorers van de Hoofdklasse, met zes doelpunten.

Arbiters: Frank Heijster en Jasper Nagtzaam

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Rotterdam  Ophalen van gegevens

Klein Zwitserland – Den Bosch

Voor het eerst sinds het seizoen van 2008/2009 ontmoeten deze teams elkaar weer in de Hoofdklasse (reguliere competitie). De laatste ontmoeting in Den Haag eindigde toen in 2-2. De Koreaan Jong-Ho Seo en Hidde Kruize zetten de thuisploeg op een 2-0 voorsprong, maar doelpunten van Jan-Marco Montag en Juan Martin Lopez hielpen de bezoekers langszij. Daarna ontmoetten deze teams elkaar nog in de play-offs om promotie/degradatie in het seizoen 2010/2011, Den Bosch als nummer 10 van de Hoofdklasse en KZ als de beste nummer twee van de Overgangsklasse. De Brabanders handhaafde zich door beide duels te winnen: met 4-7 in Den Haag en met 4-3 aan de Oosterplas. Bij die 4-7 in Den Haag maakte Bas Campbell namens de bezoekers een hattrick. Klein Zwitserland won op 17 april 2005 voor het laatst van Den Bosch. De Steenbokken triomfeerden toen in eigen huis met 1-0 door een doelpunt van Taeke Taekema. KZ verloor één van zijn laatste acht thuisduels met Den Bosch in de Heren Hoofdklasse. Den Bosch won zes van zijn laatste zeven ontmoetingen met promovendi in de Heren Hoofdklasse.

Arbiters: Maarten Boxma en Pieter Hembrecht

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Klein Zwitserland – Den Bosch  Ophalen van gegevens

Almere – HGC

HGC won al zijn vier voorgaande ontmoetingen met Almere in de Hoofdklasse. Vorig seizoen eindigde dit duel in Flevoland in 0-1 voor de bezoekers. De inmiddels naar Bloemendaal vertrokken Jorrit Croon maakte in de vijfde minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. De eerste confrontatie in Almere eindigde op 9 april 2017 in 1-3. Geen van de drie doelpuntenmakers van HGC die dag (Tom Hiebendaal, Tristan Algera en Joaqun Menini) speelt nu nog voor de club. HGC speelde tegen twee tegenstanders in de Heren Hoofdklasse vaker zonder ooit puntenverlies te lijden dan tegen Almere (vier keer). Tegen Victoria (tien keer) en Geel-Zwart (zes keer) leden de Gazellen nooit schade. Almere scoorde in Hoofdklasse-duels met HGC nooit meer dan één keer.

Arbiters: Thijs Retra en Daniël Veerman

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Almere – HGC  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – Pinoké

Oranje-Rood (inclusief voorganger Oranje-Zwart) won tien van zijn laatste twaalf Hoofdklasse-duels met Pinoké. De uitzonderingen in die reeks waren een 4-1 in Amstelveen op 26 april 2015 en een 0-2 in Eindhoven op 12 maart 2017. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd op 8 april 2018 in 2-1 voor OR. Marlon Landbrug zette de bezoekers nog op voorsprong, maar de Eindhovenaren pakten via goals van Benjamin Stanzl en Jelle Galema de volle winst. Oranje-Rood (inclusief voorgangers Oranje-Zwart en EMHC samen) won in de Heren Hoofdklasse van geen enkele tegenstander vaker dan van Pinoké (39 keer). Agustin Mazzilli verruilde afgelopen zomer Oranje-Rood voor Pinoké. De Argentijn speelde in de voorgaande twee Hoofdklasse-seizoenen voor de club uit Eindhoven. Maar hij is met het nationale team van Argentinië in Australië voor een toernooi in Darwin, dus speelt niet mee bij Pinoké.

Arbiters: Jonas van ’t Hek en Laurens Hendrikx

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – Pinoké  Ophalen van gegevens

Bloemendaal – Tilburg

Bloemendaal won elk van zijn laatste elf Hoofdklasse-duels met tegenstanders uit Tilburg, sinds een 2-2 gelijkspel in Tilburg op 18 oktober 2009. Tim Swaen maakte in de zomer van 2017 de overstap van Tilburg naar Bloemendaal. Voor zijn oude club scoorde hij achttien keer in de Heren Hoofdklasse. Voor Bloemendaal deed hij dat inmiddels zestien keer in de reguliere competitie. Vorig seizoen scoorde Swaen in het thuisduel met zijn oude club. Op ’t Kopje werd het 4-1 en Swaen nam uit een strafcorner, zijn specialiteit, de 3-1 voor zijn rekening.

Arbiters: Christian Vonhögen en Paul van den Assum

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – Tilburg  Ophalen van gegevens

SCHC – Amsterdam

Amsterdam won elk van zijn laatste elf Hoofdklasse-duels met SCHC, sinds een 2-2 gelijkspel in Bilthoven op 11 oktober 2009. De reeks van elf overwinningen op SCHC is voor Amsterdam een evenaring van de langste winstreeks tegen specifieke Hoofdklasse-opponent. Van april 2008 tot en met april 2013 wonnen de hoofdstedelingen elf keer op rij van Den Bosch. Daarnaast is Amsterdam in zijn laatste vijftien Hoofdklasse-ontmoetingen met Stichtsche ongeslagen, sinds een 3-2 nederlaag in Bilthoven op 30 september 2007. Amsterdam scoorde in elk van zijn laatste zeven Hoofdklasse-duels met SCHC ten minste vier keer. Billy Bakker scoorde reeds acht keer tegen SCHC en alleen tegen Den Bosch (negen keer) scoorde hij vaker in de reguliere competitie.

Arbiters: Barry Plaisant van der Wal en Hideki Kinoshita

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – Amsterdam  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...