VBS HK (H): Titelfavorieten Kampong en Bloemendaal tegen elkaar

Het tweede deel van het dubbelweekend in de Hoofdklasse Heren staat zondag op het programma. Vrijdagavond kwamen de ploegen al in actie en morgen wordt alweer de derde speeldag van het seizoen afgewerkt. De topper van deze speelronde is het duel tussen Kampong en Bloemendaal. Het is de herhaling van de finale van de play-offs van afgelopen seizoen, waarin Bloemendaal eindelijk weer de landstitel greep. De andere topper van de derde speeldag wordt gespeeld in het Wagener Stadion. Daar hoopt Oranje-Rood te herstellen van de nederlaag tegen Den Bosch op vrijdagavond (2-4).

Almere – Pinoké

Almere verloor in de Hoofdklasse in eigen huis nog nooit van Pinoké. Van de drie voorgaande ontmoetingen met de Steekneuzen op Sportpark Klein Brandt won de ploeg van Pasha Gademan er twee en één keer eindigde het duel in een gelijkspel. Vorig seizoen werd het 3-3. Deegan Huisman, Valentijn Charbon en Stijn Jolie scoorden voor de thuisploeg. Texas Bukkens, Marlon Landbrug en Alexander Hendrickx waren trefzeker voor Pinoké. De wedstrijd in het Amsterdamse Bos resulteerde in een 3-1 zege voor Pinoké. Jolie is de topscorer van Almere tegen Pinoké. Zeven van de dertien goals die Almere in het verleden in de Hoofdklasse maakte tegen Pinoké kwamen van de stick van de strafcornernemer.

Arbiters: Xander Damen, Thijs Retra

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Almere – Pinoké (H)  Ophalen van gegevens

Amsterdam – Oranje-Rood

Amsterdam won afgelopen seizoen thuis met 2-0 van Oranje-Rood. Valentin Verga (veldgoal) en Justin Reid-Ross (strafcorner) maakten in het Wagener Stadion de goals voor Amsterdam. Op 19 november 2017 versloeg Oranje-Rood voor het laatst in de Hoofdklasse Amsterdam in eigen huis. Mede dankzij drie doelpunten van Mink van der Weerden won de ploeg uit Eindhoven die dag met 4-5. Amsterdam en Oranje-Rood streden in 2015/2016 én 2002/2003 in de finale van de play-offs om de landstitel. In 2003 won Amsterdam de titel en in 2016 was de ploeg uit Eindhoven over drie duels te sterk. Amsterdam is de enige ploeg waartegen Mink van der Weerden in elk van de laatste elf seizoenen in de Hoofdklasse minimaal één keer trefzeker was.

Arbiters: Michiel Otten, Jasper Nagtzaam

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Amsterdam – Oranje-Rood (H)  Ophalen van gegevens

Den Bosch – Rotterdam

De Bosch is een taaie tegenstander voor Rotterdam. De ploeg van Eric Verboom is met drie zeges en één gelijkspel al twee seizoenen ongeslagen tegen de Rotterdammers. De laatste nederlaag van Den Bosch tegen Rotterdam was op 9 april 2017. Thijs van Dam maakte op die dag aan de Hazelaarsweg het enige doelpunt. De Rotterdamse goals tegen Den Bosch zullen vooral van Jeroen Hertzberger moeten komen. Van de laatste acht hoofdklassegoals van Rotterdam tegen Den Bosch kwamen er zeven op naam van de international.

Arbiters: Daniël Veerman, Maurits van den Wall Bake

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – Rotterdam (H)  Ophalen van gegevens

HGC – Hurley

Beide ploegen staan voor het eerst sinds 12 maart 2017 weer tegenover elkaar in de Hoofdklasse. Dat duel werd met 6-0 gewonnen door HGC. Kenny Bain en Dick Möhlmann waren ieder verantwoordelijk voor twee treffers. In de Hoofdklasse verloor de ploeg uit Wassenaar thuis nog nooit van Hurley. In de voorgaande dertien ontmoetingen voorkwam Hurley slechts één keer een uitnederlaag: op 17 april 2015 werd het 2-2. Gonzalo Peillat zette de thuisploeg tot tweemaal toe op voorsprong, maar Christiaan Stroboer en Kenny Bain bezorgden Hurley alsnog een punt. Tegen geen enkele andere ploeg won HGC thuis zo vaak dan tegen Hurley: liefst dertien keer.

Arbiters: Jacir Soares de Brito, Jorrit Maakal

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  HGC – Hurley (H)  Ophalen van gegevens

Kampong – Bloemendaal

Het duel is een herhaling van de finale om het landskampioenschap van afgelopen seizoen. Bloemendaal won in mei zijn eerste landstitel sinds 2010 door Kampong over drie finaleduels te verslaan. De Mussen wonnen het derde en beslissende duel in Bloemendaal met 2-0. In de reguliere competitie stonden deze ploegen 82 keer eerder tegenover elkaar: Bloemendaal won vijftig keer, Kampong achttien maal en er was veertien keer een gelijkspel. Kampong won op 22 maart 2015 voor het laatst thuis in de Hoofdklasse van Bloemendaal. De Domstedelingen wonnen die dag, mede dankzij twee veldgoals van Constantijn Jonker, met 2-1. Thierry Brinkman verhuisde in 2015 van Kampong naar Bloemendaal, waar hij inmiddels bezig is aan zijn vijfde hoofdklasseseizoen. Floris de Ridder stapte na het seizoen 2010/2011 over van Bloemendaal naar zijn jeugdclub Kampong. Hij speelt inmiddels zijn negende seizoen voor de Utrechters.

Arbiters: Maarten Boxma, Paul v.d. Assum

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Bloemendaal (H)  Ophalen van gegevens

Tilburg – Klein Zwitserland

De ploegen gaven elkaar afgelopen seizoen geen duimbreed toe. Beide duels eindigden onbeslist. In Tilburg werd het 1-1. Koen Bijen zette de Steenbokken op voorsprong en Gareth Furlong maakte uit een strafcorner de gelijkmaker. In de return in Den Haag scoorden zowel Klein Zwitserland als Tilburg niet. Het was het eerste doelpuntloze gelijkspel voor KZ in de Hoofdklasse in zeventien jaar.

Arbiters: Karen Dollé, Laurens Hendrikx

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  HC Tilburg – Klein Zwitserland (H)  Ophalen van gegevens


4 Reacties

 1. goud

  VBS????

  1. kcinna

   Vroeg ik mij ook al af!

  2. tiemez

   Voorbeschouwing

  3. davidaltes

   Voorbeschouwing dus...


Wat vind jij? Praat mee...