Voorbeschouwing HK (H): Topper in Utrecht, Hertzberger vs. Jackson

Alweer de vijftiende speelronde in de Hoofdklasse Heren dit weekend. HGC neemt het op tegen Rotterdam. De twee topscorers van de Hoofdklasse, Jeroen Hertzberger (Rotterdam) en Ashley Jackson (HGC) staan tegenover elkaar. Kampong krijgt na de overwinning op Bloemendaal nu Oranje-Rood op bezoek. Verder zien we SCHC – Bloemendaal, Den Bosch – Pinoké, Almere – Amsterdam en Klein Zwitserland – Tilburg. 

SCHC – Bloemendaal

Na 37 wedstrijden ongeslagen in de Hoofdklasse eindigde de imposante reeks vorige week in het thuisduel met Kampong (1-2). Ondanks dat is Bloemendaal in uitwedstrijden nog wel ongeslagen. Die reeks staat inmiddels op achttien wedstrijden. Tegen SCHC treft het team een tegenstander waar zij de laatste tien uitwedstrijden van wonnen. Van alle 55 ontmoetingen tussen Bloemendaal en SCHC pakte laatstgenoemde vier keer de winst. Alle vier de overwinningen kwam tot stand op het eigen veld in Bilthoven. Eerder dit seizoen verloor SCHC op ’t Kopje met ruime cijfers. Mede dankzij twee goals van Thierry Brinkman eindigde het duel met 5-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Arbiters: Laurens Hendrikx ene Maarten Boxma

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – Bloemendaal (H)  Ophalen van gegevens

Kampong – Oranje-Rood

De terugkomst van Philip Meulenbroek bij het eerste van Kampong heeft tot dusver goed uitgepakt voor de Utrechters. In zijn laatste twee duels voor Kampong kwam hij drie keer tot scoren en hiermee staat hij aankomende zondag voor een mooie mijlpaal. Mocht Meulenbroek het doel weten te vinden zou dat zijn vijftigste doelpunt zijn in de Hoofdklasse. Vorig seizoen, toen beide ploegen tijdens de halve finale van de play-offs tegenover elkaar stonden, was Meulenbroek nog de reddende engel voor de formatie van Alexander Cox. In de slotminuten tekende hij voor de gelijkmaker waarna Kampong Oranje-Rood versloeg na shoot-outs. De andere goaltjesdief van Kampong, Bjorn Kellerman, maakte tot dusver de meeste veldgoals van Hoofdklasse: negen stuks.

Arbiters: Pieter Hembrecht en Jonas van ’t Hek

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Oranje-Rood (H)  Ophalen van gegevens

HGC – Rotterdam

De aanvalsmachine van Paul van Ass is met 57 doelpunten de meest scorende ploeg uit de Hoofdklasse van dit seizoen. Daarmee hebben zij al zeven keer meer gescoord dan vorig seizoen. Na de winterstop scoorde de ploeg al zeventien keer in drie wedstrijden. Het duel tussen HGC en Rotterdam betekent ook de ontmoeting tussen Hoofdklasse-topscorers Hertzberger en Jackson. Beiden wisten tot op heden veertien keer te scoren. Geen van de veertien goals van Hertzberger waren veldgoals: tien strafcorners en vier strafballen. In de voorgaande dertien seizoenen waarin Hertzberger scoorde, maakte hij tenminste drie velddoelpunten. Met HGC treft hij een van zijn favoriete tegenstanders uit de Hoofdklasse. Hij scoorde al 25 tegen het team. Alleen tegen Pinoké trof hij het doel vaker (29 keer).

Arbiters: Paul van de Assum en Bo Verwer

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  HGC – Rotterdam (H)  Ophalen van gegevens

Den Bosch – Pinoké

Na de afgelopen overwinningen van Den Bosch meldt de ploeg van Eric Verboom zich nadrukkelijk bij de top vier. Het team staat nu vijfde op vier punten afstand van Oranje-Rood. Mochten de heren de play-offs halen, dan is dat voor het eerst sinds 2000/2001. Destijds wonnen zij ook hun laatste landstitel. Pinoké lijkt na het succesvolle dubbelweekend van vorige week de weg naar boven gevonden te hebben. De ploeg van Jesse Mahieu is voorlopig even uit de degradatiezorgen. Toch moet er niet te snel gejuicht worden bij de Steekneuzen. Tegen Den Bosch pakte het elftal maar een punt in de laatste vijf ontmoetingen in de Hoofdklasse.

Arbiters: Fanneke Alkemade en Daniel Veerman

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – Pinoké (H)  Ophalen van gegevens

Almere – Amsterdam

Amsterdam moet zich na de domper tegen HGC (2-8 verlies) van vorige week zien te herpakken. Mocht dat lukken, is dat meteen een mijlpaal voor de hoofdstedelingen. De volgende overwinning is namelijk de 600ste in de reguliere competitie. De thuisploeg verloor al zijn vijf Hoofdklasse-ontmoetingen met Amsterdam. Almere haalde tegen drie tegenstanders in de Heren Hoofdklasse nog nooit een punt: Bloemendaal, Amsterdam en HGC. Nicki Leijs maakte in 2012 de overstap van Almere naar Amsterdam.

Arbiters: Karen Dollé en Barry Plaisant vd Wal

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Almere – Amsterdam (H)  Ophalen van gegevens

Klein Zwitserland – Tilburg

Na de overwinning op directe concurrent Almere wacht Tilburg een uitwedstrijd bij Klein Zwitserland. Geen van de laatste dertien uitwedstrijden van Tilburg werd gewonnen. Daar tegenover staat dat KZ dit seizoen acht van de negen punten op het eigen veld behaalde. Het enige punt wat buitenshuis gehaald werd, was toen de Steenbokken bij Tilburg op bezoek gingen. Het werd 1-1 door doelpunten van Koen Bijen (KZ) en Gareth Furlong (Tilburg). Klein Zwitserland komt dit seizoen maar moeilijk tot scoren. Met zestien doelpunten hebben zij samen met Almere het minst gescoord van alle teams in de Hoofdklasse. Tilburg volgt de formatie van Carlos Castano met maar zeventien doelpunten voor.

Arbiters: Coen van Bunge en Jorrit Maakal

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Klein Zwitserland – Tilburg (H)  Ophalen van gegevens


1 Reactie

 1. DolfJansen

  Laatste speeldag Almere - SCHC, zou mooi zijn als het tot die tijd spannend blijft onderin. Ik zie Almere wel rechtstreeks degraderen uiteindelijk. Veel minder productief dan vorig jaar, geen corner die goed loopt, te afhankelijk van twee jonge spelers en afgezien van een thuiswedstrijd tegen KZ, en heel misschien een stuntje tegen Pinoké, zie ik niet waar ze de punten vandaan moeten halen. Zullen het na het vertrek van De Geus en Pieters ook moeilijk krijgen in de promotieklasse. Jammer, want het is wel mooi op welke wijze ze het drie jaar hebben volgehouden!


Wat vind jij? Praat mee...