Voorbeschouwing HK (H): Tweede topper Kampong & Van Ass tegen oude club

Met de wedstrijd van vrijdagavond nog in de benen, begint de Hoofdklasse Heren zondagmiddag alweer aan de tweede wedstrijd van dit dubbelweekend. Kampong maakt zich op voor de tweede topwedstrijd op rij. Rotterdam en HGC is er een met veel bekenden. Seve van Ass is dit seizoen teruggekeerd bij HGC. Tristan Algera bij Rotterdam.

Tilburg – Klein Zwitserland

De laatste keer dat deze wedstrijd in de Hoofdklasse werd gespeeld was op 15 maart 2009. Toen wonnen de Steenbokken met 3-4 in Tilburg, zelfs drie doelpunten van Stefan Duyf konden daar niets aan veranderen. De twee clubs kennen elkaar ook uit de Overgangsklasse periode. Die resultaten zijn veelbelovend voor Tilburg: in de drie ontmoetingen won het twee keer en speelde het één keer gelijk.

Promovendus Klein Zwitserland pakte vrijdagavond tegen Oranje-Rood knap een punt en heeft nu een puntentotaal van 4. Tilburg greep vrijdag zijn eerste punt, met een gelijkspel op Almere.

Arbiters: Thijs Retra en Christian Vonhögen

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Tilburg – Klein Zwitserland (H)  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – Kampong

De tweede zware topwedstrijd dit weekend voor landskampioen Kampong. Vrijdagavond verloor het team de titanenstrijd van Bloemendaal. Nu gaan de Utrechters op bezoek in Eindhoven. Een wedstrijd waar Kampong goede herinneringen aan over houdt: in de halve finale van de play-offs was Kampong twee keer na shoot-outs de betere. Kampong werd zo uiteindelijk landskampioen.

Oranje-Rood speelde vrijdagavond gelijk tegen promovendus Klein Zwitserland en staat nu op de tweede plek. Een plek onder Bloemendaal en een plek boven Kampong.

Arbiters: Maarten Boxma en Coen van Bunge

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – Kampong (H)  Ophalen van gegevens

Bloemendaal – SCHC

Bloemendaal is ongeslagen in zijn laatste 22 Hoofdklasse-duels met SCHC. Van die 22 wedstrijden wonnen de Mussen er 18. Bloemendaal kan de positie op de eerste plaats verstevigen, nu concurrenten Oranje-Rood, Kampong, Rotterdam en HGC elkaar treffen.

SCHC won nog nooit een Hoofdklasse-wedstrijd op ’t Kopje. In 27 bezoeken in de reguliere competitie en één in de play-offs kwamen de Bilthovenaren niet verder dan zes gelijke spelen. Het vorige bezoek biedt ook geen hoop voor SCHC: de ploeg kwam via Thomas Vis op voorsprong, maar verloor alsnog met 3-1.

Arbiters: Maurits van den Wall Bake en Laurens Hendrikx

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – SCHC (H)  Ophalen van gegevens

Pinoké – Den Bosch

Pinoké speelde vrijdagavond nog gelijk tegen SCHC. Nu staat het thuisduel met Den Bosch op het programma voor De Steekneuzen. De laatste ontmoeting tussen de twee geeft hoop voor Pinoké: het won de finale van de Gold Cup ten koste van de Brabanders.

Den Bosch won vrijdagavond overtuigend (3-0) van Rotterdam. Statistisch gezien staan de Brabanders er ook tegen de Steekneuzen beter voor. Elk van zijn laatste vier Hoofdklasse-duels werden van Pinoké gewonnen. Vorig seizoen was het Noud Schoenaker die twee minuten voor tijd het enige doelpunt maakte.

Arbiters: Jacir Soares de Brito en Pieter Hembrecht

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pinoké – Den Bosch (H)  Ophalen van gegevens

Rotterdam – HGC

Oranje-aanvoerder Seve van Ass keerde afgelopen zomer na vijf seizoenen bij Rotterdam terug op het oude nest in Wassenaar. Voor HGC de tweede topper dit weekend: vrijdag verloor het nog van Amsterdam.

Clubtopscorer van HGC Tristan Algera bewandelde de omgekeerde weg. Ook hij keerde terug bij zijn oude club. Rotterdam moest vrijdagavond zijn meerdere erkennen in Den Bosch, dat met duidelijke en verrassende cijfers won (3-0).

Arbiters: Michiel Otten en Jonas van ’t Hek

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Rotterdam – HGC (H)  Ophalen van gegevens

Amsterdam – Almere

Amsterdam won al zijn vier Hoofdklasse-duels met Almere, met de gecombineerde doelcijfers 17-4. Almere moet vrezen voor Mirco Pruyser. Hij scoorde tot nog toe in alle vier de duels en maakte er zes in totaal.

Almere greep vrijdagavond zijn eerste punt dit seizoen, met een gelijkspel tegen Tilburg.  Daarmee staat het samen met Tilburg, Pinoké en SCHC onderaan, die allen nog maar één punt hebben verzameld.

Arbiters: Karen Dollé en Daniël Veerman

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Amsterdam – Almere (H)  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...