Speelronde 7 HK (H): Hdm aast op revanche tegen Tilburg

Kampong – Amsterdam

Kampong is vanaf speelronde 2 al koploper in de Hoofdklasse, een positie die het vorig seizoen nooit bekleedde. Nu komt nummer twee Amsterdam op bezoek. 

Vorig seizoen won Amsterdam beide Hoofdklasse-duels met Kampong. Op 18 september 2016 werd het 1-2 in Utrecht en op 26 februari van dit jaar 3-1 in het Wagener Stadion. Het was voor het eerst sinds 2007/2008 dat Amsterdam binnen één seizoen een dubbele zege op Kampong boekte.

Op 25 november 2014 won Kampong voor het laatst een competitiewedstrijd in het Wagener Stadion. Het werd toen 0-3 en voor de bezoekers scoorden Constantijn Jonker (2x) en Thierry Brinkman.

Martijn Havenga (Kampong) en Mirco Pruyser (Amsterdam) kwamen in de eerste zes speelronden elk zeven keer tot scoren.

Johannes Mooij viert op de dag van de wedstrijd zijn 24ste verjaardag.

Arbiters: Jonas van ’t Hek & Bo Verwer

We zijn vooral benieuwd hoe het duel tussen het offensief sterke Amsterdam en het defensief geweldige Kampong uitpakt. Voor nu houden we het even op een doelpuntrijk gelijkspel.

 • Kampong - Amsterdam (H)

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Amsterdam (H)  Ophalen van gegevens

HGC – Den Bosch

Den Bosch won één van zijn laatste acht Hoofdklasse-duels met HGC. Vorig seizoen werd het 4-1 aan de Oosterplas en Austin Smith was met drie treffers de gevierde man. 

Op 26 februari van dit jaar nam HGC op de Roggewoning revanche met 2-1. Tristan Algera scoorde twee keer uit een strafcorner. Hij maakte in de 69ste minuut het winnende doelpunt. Algera maakte dit seizoen zes doelpunten uit een strafcorner, samen met Martijn Havenga (Kampong) het meeste in de Hoofdklasse.

Den Bosch won drie van zijn 25 uitwedstrijden bij HGC in de Hoofdklasse. Meest recentelijk lukte dat de Brabanders op 21 april 2013. Het werd 1-2 en voor de bezoekers scoorden Kieran Govers en Austin Smith.

Joaquín Menini verruilde afgelopen zomer HGC voor Den Bosch. De Australiër Nicholas Budgeon verhuisde in de omgekeerde richting.

Arbiters: Karen Dollé & Michiel Otten

HGC is tot nu toe ongenaakbaar in eigen huis. Winst voor de Gazellen.

 • HGC - Den Bosch (H)

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  HGC – Den Bosch (H)  Ophalen van gegevens

Almere – Rotterdam

Vorig seizoen won Rotterdam beide Hoofdklasse-duels met Almere. Op 25 september 2016 werd het 1-5 in Almere. Op 5 maart van dit jaar werd het 2-8 in Rotterdam. In beide wedstrijden scoorde Jeroen Hertzberger twee keer.

Almere won slechts één van zijn laatste 23 wedstrijden in de Heren Hoofdklasse. Op 26 maart 2017 won de ploeg thuis met 4-1 van Hurley. Vorig weekeinde pakte Almere met een 2-2 gelijkspel bij Den Bosch zijn eerste punt van dit seizoen. Er kwam daarmee een einde aan een verliesreeks van tien voor de Flevolanders.

Rotterdam verloor zijn laatste twee competitieduels. Drie keer op rij verliezen is deze club sinds het seizoen 2002/2003 niet meer overkomen. Die duels gingen verloren door winnende doelpunten in de 68ste minuut (tegen Den Bosch) en 70ste minuut (tegen Oranje-Rood).

Arbiters: Laurens Henrdrikx & Frank Heijster

Almere kampt nog met slechte resultaten. Misschien dat het punt van vorige week de Flevolanders een boost geeft. Toch is Rotterdam nog wat te sterk, denken wij.

 • Almere - Rotterdam (H)

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Almere – Rotterdam (H)  Ophalen van gegevens

Pinoké – Oranje-Rood

Vorig seizoen wonnen deze teams elk de uitwedstrijd tegen elkaar. Op 2 oktober 2016 werd het 1-2 in het Amsterdamse Bos. Dennis Warmerdam had Pinoké op 1-0 gezet, maar via Muhammad Rizwan en Bob de Voogd greep Oranje-Rood de winst.

De return in Eindhoven op 12 maart van dit jaar werd met 0-2 door de Steekneuzen gewonnen. Door late doelpunten van Joost Rijksen en Marlon Landbrug gingen de drie punten naar Amstelveen.

Thijn Knetemann scoorde tegen elf van de twaalf huidige teams in de Hoofdklasse al eens eerder, inclusief tegen zijn huidige club Pinoké. Tegen Oranje-Rood scoorde hij nog niet.

De Voogd nadert een jubileum. De OR-aanvaller heeft inmiddels in de reguliere competitie 98 Hoofdklasse-goals op zijn naam staan. Hij maakte deze voor Den Bosch (14), Oranje-Zwart (68) en Oranje-Rood (16).

Oranje-Rood haalde als enige team in de Heren Hoofdklasse negen punten uit zijn laatste drie Hoofdklasse-wedstrijden, terwijl het maar één punt beurde uit zijn eerste drie wedstrijden dit seizoen.

Arbiters: Barry Plaisant van der Wal & Joost Andela

Het loopt weer bij Oranje-Rood. En als de Eindhovenaren in vorm zijn, wordt het lastig voor Pinoké om ze van een overwinning af te houden. Winst voor OR.

 • Pinoké - Oranje-Rood (H)

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pinoké – Oranje-Rood (H)  Ophalen van gegevens

SCHC – Bloemendaal

SCHC won slechts één van zijn laatste 28 Hoofdklasse-duels met BloemendaalOp 28 maart 2004 werd het 2-1 in Bilthoven. Martijn van Eijk en ex-Bloemendaler Erik Jazet scoorden voor de thuisploeg. Martijn van Hasselt deed dat namens de bezoekers.

Sindsdien is Bloemendaal ongeslagen in zijn laatste twintig ontmoetingen met Stichtsche. De Mussen in de Hoofdklasse 40 keer van SCHC. Alleen van Kampong (49) en Pinoké (42) wonnen de Mussen vaker.

SCHC staat na zes speelronden op tien punten. Dit is de beste prestatie van een promovendus sinds 2011/2012, toen Schaerweijde na zes wedstrijden ook tien punten verzameld had.

Voor de tweede keer in drie dagen treft Bloemendaal een promovendus. Bij het ingaan van de wedstrijd tegen hdm op 13 oktober was Bloemendaal in 42 wedstrijden op rij tegen promovendi ongeslagen.

Arbiters: Jasper Nagtzaam & Maurits van den Wall Bake

SCHC is misschien wel dé verrassing van het seizoen, maar tegen Bloemendaal verwachten wij niet dat ze kunnen stunten. De Mussen winnen.

 • SCHC - Bloemendaal (H)

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – Bloemendaal (H)  Ophalen van gegevens

Hdm – Tilburg

Hdm en Tilburg ontmoetten elkaar op het hoogste niveau voor het eerst sinds de Tilburgse in 2011 uit een fusie ontstond. In 2010/2011 kruiste hdm nog de degens met het Tilburg van vóór de fusie. In Den Haag werd het toen 4-1 en Robin de Munk en Rogier Rombouts scoorden elk twee keer voor de thuisploeg.

Kewali Zonneveld maakte toen de eretreffer net als het enige doelpunt van het met 1-0 gewonnen duel in Tilburg.

Een poging van hdm om terug te keren in de Hoofdklasse werd in 2013/2014 door Tilburg gestuit. Het duel in Den Haag werd toen met een shoot-out beslist. Die won Tilburg met 5-6.

In het seizoen 2015/2016 troffen zij elkaar voor het laatst in een competitieduel. Op de laatste speeldag van 2015/2016 in de Overgangsklasse eindigde deze wedstrijd in 1-2. Jip Krens maakte via een strafbal het winnende doelpunt op 8 mei 2016. Daarmee dompelde Krens de thuisploeg in rouw. hdm was de dag als koploper begonnen en Tilburg als nummer drie. De Hagenaars zagen Tilburg en Qui Vive passeren en grepen zelf naast alle tickets voor de play-offs.

Arbiters: Maarten Boxma & Jacir Soares de Brito

Hdm heeft van de afgelopen jaren nog wat rekeningen openstaan met Tilburg. Die energie kunnen de Hagenaars goed gebruiken. Winst voor de thuisploeg.

 • Hdm - Tilburg (H)

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Hdm – Tilburg (H)  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...