Vooruitblik Heren: 1e return, hoe zijn krachtsverhoudingen nu?

Vrijdagavond begint het tweede deel van de competitie al voor de Hoofdklasse Heren. Dezelfde duels als in speelronde 1 staan op het programma. Zijn de krachtsverhoudingen inmiddels veranderd?

Bloemendaal – Schaerweijde

Bloemendaal won het eerste competitieduel dit seizoen met 0-6 uit bij Schaerweijde. Maar daarna ging het niet zoals de Mussen hoopten. Onder leiding van coach Docherty is de flow weer gevonden, en is Bloemendaal de afgelopen speelronden gestaag geklommen naar de vierde positie op de ranglijst. Schaerweijde, laatste op de ranglijst, zou statistisch gezien één van de gemakkelijkere tegenstanders moeten zijn voor Bloemendaal. De laatste 13 onderlinge Hoofdklasseduels werden beslist in het voordeel van de Mussen.

Schaerweijde gaf zich in de vorige speelronde echter niet gemakkelijk gewonnen tegen Hurley, de ploeg die net onder Bloemendaal staat. Schaerweijde verloor wel: met 2-1. De ploeg is de enige in de Hoofdklasse Heren die het nog zonder overwinning moet stellen.

Den Bosch – Amsterdam

Amsterdam won met 6-3 van Den Bosch in het eerste competitieduel. En die winst staat niet op zich. De laatste keer dat de Brabanders van de Amsterdammers wisten te winnen was 9 jaar geleden op 8 oktober 2006, in eigen huis. De statistieken voorspellen in ieder geval een doelpuntrijk treffen: in elk van de laatste 3 onderlinge ontmoetingen maakte Amsterdam minstens 6 doelpunten. Den Bosch pikte elke keer ook één of meer goaltjes mee.

HGC – SCHC

SCHC maakte het HGC in de eerste speelronde van dit seizoen knap lastig. Al het werd het uiteindelijk wel 4-5 in het voordeel van de huidige koploper. Stichtsche is inmiddels in de onderste regionen van de ranglijst te vinden. Kan de ploeg uit Bilthoven het de koploper, met scherpschutter Peillat in de gelederen, opnieuw lastig maken?

Strafcornerkanon van HGC Gonzalo Peillat is al bijna niet meer in te halen: hij staat op 19 doelpunten. De tweede plaats op de topscorerslijst wordt ingenomen door Mirco Pruyser. Hij scoorde er 10, waarvan 9 velddoelpunten.

Hurley – Oranje Zwart

Oranje Zwart wist begin dit seizoen thuis met 4-2 van Hurley te winnen. De ploeg uit het Amsterdamse Bos weet echter knap aan te haken, en is momenteel slechts 1 puntje verwijderd van een play-offplaats. Of de ploeg zich sterk kan maken tegen OZ is echter de vraag. Hurley wist geen van de laatste 17 Hoofdklassewedstrijden tegen de Eindhovenaren te winnen.

Rotterdam – Pinoké

Het eerdere duel dit seizoen tussen deze twee ploegen werd met 2-4 beslist in Rotterdams voordeel. De ploegen ontlopen elkaar op de ranglijst niet eens zoveel, maar in puntenaantal scheelt het veel: Pinoké staat op 9 punten, Rotterdam op 17. Het lukte Pinoké maar 1 keer eerder om Rotterdam in een uitwedstrijd te verslaan. Dat was in de allereerste Hoofdklasse-ontmoeting tussen beide ploegen, op 4 maart 2001. Het werd toen in Rotterdam 2-3 voor de Steekneuzen.

Voordaan – Kampong

Kampong startte dit seizoen goed, met een 4-2 overwinning op Voordaan. Het gaat de ploeg echter niet voor de wind. Vorige speelronde pakten de Utrechters slechts 1 puntje tegen Den Bosch. Tegen Voordaan, één-na-laatste op de ranglijst, zou Kampong uit weer een driepunter kunnen pakken, en het goede gevoel weer terugkrijgen. Of kan Voordaan stunten in deze derby?


Wat vind jij? Praat mee...