Vooruitblik Heren: Dubbele derby in Bilthoven

Een dubbele derby in Bilthoven vandaag: zowel de dames als de heren van SCHC ontvangen Kampong. Verder een spannend duel tussen Bloemendaal en HGC en tussen Hurley en Den Bosch. 

SCHC – Kampong

Net als de dames van Stichtse ontvangen ook de heren zondag Kampong. De laatste keer dat SCHC van Kampong wist te winnen is al een tijdje geleden: op 6 maart 2008 werd het 4-3 in Bilthoven. SCHC won afgelopen weekend de belangrijke wedstrijd tegen Voordaan, en staat op 5 punten. Kampong staat op de tweede plaats in de ranglijst met 13 punten. De Utrechters scoorden in de afgelopen duels achtereenvolgens 3, 4 en 5 doelpunten. Kunnen ze er tegen SCHC 6 maken?

Bloemendaal – HGC

Bloemendaal en HGC kwamen elkaar een recordaantal keer tegen in de Hoofdklasse: maar liefst 90 keer eerder. Bloemendaal won 47 keer, HGC 29 keer, en 14 eindigde het duel in een gelijkspel. De winstpartijen van HGC zijn al een tijd geleden: Bloemendaal is in de laatste 28 duels met HGC ongeslagen. Dit seizoen zijn de verhoudingen echter ander. Bloemendaal wacht nog op de eerste thuisoverwinning, en HGC staat in de ranglijst twee punten boven de mussen.

Hurley – Den Bosch

Een duel in de middenmoot: Den Bosch staat op 9 punten, Hurley op 10. Vorig seizoen was Den Bosch in dit duel met 1-3 te sterk. Dat de Brabanders gaan scoren is statistisch gezien heel waarschijnlijk: in alle 22 hoofdklasseduels tussen Den Bosch en Hurley kwamen de Bosschenaren minimaal 1 keer tot scoren.

Oranje Zwart – Schaerweijde

OZ, dat na de nederlaag tegen Amsterdam van de eerste naar de derde plek op de ranglijst zakte, ontvangt Schaerweijde. Die ploeg staat onderaan met slechts 1 punt, maar dat ene punt wisten ze wel te pakken bij koploper Amsterdam. Een gemakkelijke wedstrijd voor OZ? Of weet Schaerweijde te verrassen?

Pinoké – Amsterdam

Kersverse koploper Amsterdam gaat op bezoek bij Pinoké zondag. Die ploeg won tot nu toe slechts 1 keer, maar staat met die 3 punten nog wel boven Schaerweije en Voordaan, Veel erger dan vorig seizoen kan het haast niet worden voor de Steekneuzen: toen werden beide wedstrijden tegen Amsterdam verloren, en kwam het totale doelsaldo uit op maar liefst 1-16.

Rotterdam – Voordaan

Rotterdam is nog ongeslagen in Hoofdklasse-duels met Voordaan. De Rotterdammers staan nu op een vijfde plaats met 11 punten, Voordaan een-na-laatste met 3 punten. Rotterdam komt de laatste tijd thuis echter weinig tot scoren. In de afgelopen 2 thuisduels werd beide maar één keer gescoord. Zou Voordaan dan toch een kansje hebben?


Wat vind jij? Praat mee...