Vooruitblik Heren: Gonzalo Peillat vs Justin Reid-Ross

Wie wint het gevecht tussen de topscorers Gonzalo Peillat (foto) en Justin Reid-Ross? Boekt Den Bosch zijn 200ste overwinning in de Hoofdklasse? En pakt Schaerweijde tegen Kampong voor het eerst dit seizoen een punt? De vierde speelronde van de Hoofdklasse Heren staat zondag op het programma.

HGC-Amsterdam

Het duel tussen HGC en Amsterdam is het duel tussen de gedeeld topscorers van de Hoofdklasse. Gonzalo Peillat (HGC) en Justin Reid-Ross (Amsterdam) scoorden dit seizoen allebei vier keer. Peillat maakte 5 van de laatste 6 goals van HGC op eigen veld, allemaal uit een strafcorner. Reid-Ross was vorig seizoen met 37 doelpunten topscorer van de Hoofdklasse. Sinds zijn komst naar Nederland in 2010 maakte alleen Mink van der Weerden (117) meer doelpunten in de reguliere Hoofdklasse dan Reid-Ross (108).

HGC heeft 9 van zijn laatste 10 duels met Amsterdam verloren. De club sleepte in oktober 2013 thuis een 3-3 gelijkspel uit het vuur. De laatste zege van HGC dateert van november 2009. Toen werd het 3-2.

Bloemendaal-SCHC

Promovendus SCHC wacht nog op de eerste overwinning van dit seizoen. Of dat tegen Bloemendaal gaat gebeuren, is nog maar de vraag. De Mussen zijn thuis ongeslagen tegen Stichtse. Van de 26 duels wonnen ze er 21 en speelden ze er 5 gelijk. Daarnaast verloor Bloemendaal nog nooit 4 thuisduels op rij. Momenteel heeft de ploeg zijn laatste 3 thuiswedstrijden verloren, als je de play-offs meerekent.

Thomas Vis van SCHC is in vorm. Hij scoorde al 3 keer dit seizoen. Dat is slechts 1 goal minder dan de topscorers van SCHC in het vorige seizoen op het hoogste niveau, 2012/2013. Toen maakten Stephen Jenness, Robbert van de Peppel en Hugo Inglis allemaal vier goals.

Den Bosch–Pinoké

Den Bosch kan tegen Pinoké zijn 200ste overwinning in de reguliere competitie van de Hoofdklasse boeken. De Bosschenaren hebben hun laatste 6 thuiswedstrijden tegen Pinoké echter niet gewonnen. Het duel eindigde drie keer in een gelijkspel en drie keer in een overwinning voor Pinoké. De Steekneuzen verloren op hun beurt hun eerste drie duels van dit seizoen. Het is in de geschiedenis van de Hoofdklasse nog nooit voorgekomen dat Pinoké de eerste vier wedstrijden verloor.

Hurley-Rotterdam

Vorig seizoen leed Hurley zijn grootste nederlaag tegen Rotterdam in alle onderlinge ontmoetingen. In Amstelveen werd het 1-6. Jeroen Hertzberger (3 keer), Seve van Ass, Jochem Bakker en Bjorn Kellerman scoorden voor Rotterdam. Janiek Braaksma maakte de eretreffer namens Hurley.

Mocht Rotterdam dit keer weer winnen, dan komt het op 10 punten uit 4 duels. Alleen in 2009/2010 kende de club een betere start: 12 uit 4. Ook Hurley kent een goede seizoenstart. De ploeg kan net als in 2013/2014 en 2001/2002 op 9 punten komen na 4 duels en voor het eerst sinds september 2013 3 zeges op rij boeken.

Kampong-Schaerweijde

Kampong heeft nog nooit van Schaerweijde verloren. Van de 24 onderlinge ontmoetingen ging de overwinning 22 keer naar Kampong en 2 keer eindigde het duel in een gelijkspel. Tegen geen enkele andere club speelde Kampong zoveel wedstrijden zonder ook maar 1 keer te verliezen.

Schaerweijde wacht nog steeds op zijn eerste punt dit seizoen. De ploeg heeft dit seizoen pas 1 keer gescoord, het minst van alle clubs. En met 13 tegengoals houdt de verdediging van Schaerweijde vooralsnog alleen Den Bosch onder zich (14).

Voordaan-Oranje Zwart

Voordaan won vrijdag met 4-0 van Schaerweijde. Dat was een record: nooit maakte de club meer treffers in een Hoofdklasseduel. Adriaan Stolk maakte de laatste 3 doelpunten. In maart 2013 was Philip Meulenbroek de laatste speler van Voordaan die 4 opeenvolgende goals voor de club maakte op het hoogste niveau. Een punt pakken tegen een regerend kampioen is Voordaan trouwens nog nooit gelukt: zowel tegen Bloemendaal in 2007/2008 als Amsterdam in 2012/2013 verloor de ploeg twee keer.


Wat vind jij? Praat mee...