Vooruitblik Heren HK: 2 toppers en een Brabantse derby

Kampong en Rotterdam zullen zondag 28 februari, de eerste competitieronde na de winterstop, álles geven voor 3 punten, om zo een plek bij de eerste 4 binnen handbereik te houden. Koploper Amsterdam en runner-up HGC zijn gewaarschuwd. In Den Bosch wordt in het nieuwe stadion een Brabantse derby uitgevochten tegen Oranje Zwart en in de onderste regionen van de ranglijst nemen Voordaan en Schaerweijde het tegen elkaar op in de strijd om 3 punten.

Kampong – Amsterdam

Kampong, dat zichzelf op een teleurstellende 7e plaats op de ranglijst terugvindt, ontvangt zondag koploper Amsterdam. Maar: de Utrechters hebben in de winterstop een flinke slag geslagen. Van een uitpuilende ziekenboeg is inmiddels geen sprake meer. De ploeg heeft bijvoorbeeld strafcornerkanon Martijn Havenga zondag weer terug in de gelederen. Of het team is opgewassen tegen de koploper is afwachten. De heenwedstrijd won Amsterdam overtuigend met 4-1, waarbij Justin Reid-Ross 3 doelpunten voor zijn rekening nam. Ook Mirco Pruyser scoorde voor Amsterdam. Robbert Kemperman was trefzeker namens Kampong.

Deze wedstrijd wordt uitgezonden door NOS en Ziggo Sport.

HGC – Rotterdam

HGC start deze wedstrijd al 2e van de ranglijst, Rotterdam als 6e. Toch zijn de Rotterdammers slechts 3 punten verwijderd van een plek in de play-offs. De Wassenaarse thuisbasis van HGC is dit seizoen tot nu toe een onneembare vesting: thuis werd er nog niet verloren. Rotterdam snoepte HGC dit seizoen in eigen huis wel 3 punten af: de Rotterdammers wonnen toen met 1-0. Voormalig HGC’er Seve van Ass maakt de enige goal van de wedstrijd. Het belooft een spannend duel te worden morgen: hockey.nl is erbij om verslag te doen.

Voordaan – Schaerweijde

Een spannend duel in de onderste regionen van de ranglijst. Schaerweijde vergaarde voor de winterstop slechts 2 punten en is hekkensluiter, Voordaan staat met 9 punten op de 10e plaats in de Hoofdklasse Heren. Qua statistieken is er geen peil op te trekken: de teams speelden in de Hoofdklasse 3 keer eerder tegen elkaar, waarbij iedere ploeg 1 keer won, en de wedstrijd 1 maal in een gelijkspel eindigde. Voordaan kreeg dit seizoen tot nu toe de meeste doelpunten tegen (49), Schaerweijde scoorde het minst vaak (11 keer). In de heenwedstrijd wist Voordaan overtuigend te winnen met 0-4, na een goal van Bram Weers en een hattrick van Adriaan Stolk.

Bloemendaal – Pinoké

De vooruitzichten zijn voor Pinoké niet al te rooskleuring: van de laatste 14 uitwedstrijden tegen Bloemendaal, wonnen de Mussen er 13. De heenwedstrijd kan de Steekneuzen wellicht hoop geven, want die was niet al te overtuigend van Bloemendaalse kant. Op het Amsterdamse Bos wonnen de Mussen slechts met 1-2. Glenn Schuurman en Rogier Hofman waren trefzeker voor Bloemendaal, Joost van de Vijfeijken scoorde toen voor Pinoké. Hoe dan ook zal het voor Pinoké moeilijk worden om te scoren. Bloemendaal kreeg dit seizoen tot nu toe de minste tegendoelpunten (18) van alle ploegen in de Hoofdklasse Heren.

Den Bosch – Oranje Zwart

Een Brabantse derby dit weekend: Den Bosch ontvangt Oranje Zwart thuis. De gloednieuwe tribune zal waarschijnlijk vol toeschouwers zitten, die hopen op een Bossche overwinning. Dat is echter al even geleden tegen Oranje Zwart: de laatste winstpartij voor Den Bosch stamt van 22 april 2007. Oranje Zwart is in de laatste 17 Hoofdklasseduels met Den Bosch ongeslagen, al eindigden 5 wedstrijden daarvan in een gelijkspel. Rob Reckers heeft waarschijnlijk de beste herinneringen aan de heenwedstrijd eind september. Hij scoorde toen een hattrick voor Oranje Zwart. Het werd uit eindelijk 7-2 in het voordeel van de Eindhovenaren.

Hurley – SCHC

Hurley staat op een gedeelde vierde plaats op de ranglijst, en dat is een stuk hoger dan menigeen had verwacht bij de start van dit seizoen. Vorig jaar behaalde de ploeg 25 punten uit 22 duels, en dat puntenaantal kan zondag al worden overschreden: de ploeg staat nu op 24 punten uit 13 wedstrijden. De laatste 2 duels met SCHC werden ook gewonnen, maar SCHC zal meer moed putten uit de periode daarvoor: toen was SCHC 12 onderlinge ontmoetingen met Hurley lang ongeslagen. Als Hurley zo doorgaat heeft ze ploeg uitzicht op deelname aan de play-offs. De Amsterdammers hebben nooit eerder, sinds de invoering van de play-offs in 1995, de play-offs bereikt.

 


Wat vind jij? Praat mee...