Vooruitblik Heren: Kan Bloemendaal de middenmoot ontstijgen?

Zondag is een competitieronde met een topper (HGC – Oranje Zwart), een ‘subtopper’, (Kampong – Rotterdam) een strijd onderin (Schaerweijde – Pinoké) en met een primeur: nog nooit eerder stonden Voordaan en Hurley tegenover elkaar in de Hoofdklasse.

Misschien gaat de meeste aandacht wel uit naar Bloemendaal. Het wist de laatste 4 wedstrijden niet te winnen en is op de ranglijst pas terug te vinden onder de tegenstander van zondag, Den Bosch. Hoofdcoach Russell Garcia vertrok, assistent-coach Laurence Docherty neemt het roer over.

Den Bosch – Bloemendaal

De afgelopen 6 onderlinge ontmoetingen won Bloemendaal. De beste resultaten behaalde Bloemendaal dit seizoen buiten ’t Kopje; geen uitwedstrijd ging verloren. De laatste overwinning van Den Bosch op de Mussen (3-2) dateert van maart 2012. Maar… dit seizoen is alles anders.

Bloemendaal zal het niet gewend zijn, maar deze wedstrijd is er één in de middenmoot. Waar de 9 punten uit 7 wedstrijden niet horen bij de statuur van Bloemendaal, zal Den Bosch een vrolijker blik op de stand werpen. Kan de nieuwe Bloemendaal-coach Docherty het tij keren?

HGC – Oranje Zwart

De nummer 3 tegen de nummer 2 op de ranglijst en slechts 1 punt verschil. Of dat de verhoudingen goed weergeeft? OZ won 9 van de laatste 10 ontmoetingen. Alleen op 15 september 2013 wist HGC thuis te winnen (4-3). De club uit Wassenaar zit wel in een goede flow, met 3 keer winst in de laatste 3 duels, mede dankzij de doeltreffendheid van Hoofdklassetopscorer Peillat.

Als de Eindhovense ploeg wint dan is dat de 400ste overwinning uit de clubgeschiedenis in de Hoofdklasse.

Kampong – Rotterdam

Op 16 november vorig jaar won Rotterdam met 1-2 bij Kampong, mede dankzij een doelpunt van Bjorn Kellerman. Zondag speelt de aanvaller in het Kampong-blauw tegen zijn oude team.

Het belooft een spannende wedstrijd te worden. De Utrechtse ploeg is dit seizoen thuis nog ongeslagen, maar Rotterdam was in 6 van de 8 laatste ontmoetingen in Utrecht de sterkste. Weet Kampong de 2 punten voorsprong uit te breiden? Of doet Rotterdam goede zaken in de strijd bovenin het klassement.

Amsterdam – SCHC

De koploper tegen de ‘reuzen-gelijkspeler’. Amsterdam is trotse koploper na de dubbele winst vorig weekend. SCHC snoepte dit seizoen al punten af van Rotterdam, Bloemendaal en van Kampong, afgelopen zondag. De onderlinge statistieken geven Stichtse echter weinig kans. Alleen op 3 mei 1992 gingen de Bilthovenaren met 3 punten weg uit het Wagener Stadion.

De club uit de hoofdstad staat zondag voor het eerst onder leiding van de nieuwe coach Dirk Loots. Kan hij de goede lijn van het team en Alyson Annan voortzetten?

Schaerweijde – Pinoké

Als vorig seizoen een voorbode is voor dit seizoen, dan belooft het een doelpuntrijke wedstrijd te worden. In de 2 wedstrijden vielen maar liefst 19(!) doelpunten. In Zeist werd het 5-4 voor de thuisploeg. Bij Pinoké werd het 6-4 voor de Amsterdammers. In de wedstrijd in de staart van de competitie zijn de punten duur. Schaerweijde vergaarde pas 1 punt, nota bene tegen koploper Amsterdam. Pinoké heeft er 3 door een overwinning op Voordaan.

Voordaan – Hurley

Een primeur: nog nooit eerder stonden deze twee ploegen tegenover elkaar in de Hoofdklasse. Hurley staat er iets beter voor op dit moment. De nummer 5 kan de 5e overwinning van dit seizoen behalen. Alleen in 1998/1999 lukte het om 5 keer te winnen in 8 wedstrijden. Voordaan zou zichzelf een goede dienst bewijzen met een thuisoverwinning; dat is in 10 voorgaande Hoofdklasseduels niet gelukt.


Wat vind jij? Praat mee...