Vooruitblik Heren: Spannende strijd bovenin en onderin

Wie gaat er met de punten vandoor in de (uitgestelde) topper tussen Amsterdam en Oranje Zwart? Geeft Hurley de goede seizoenstart een vervolg of wint Bloemendaal het duel voor de 14e opeenvolgende keer? En wie pakt er de broodnodige punten in de topper onderin de ranglijst: Voordaan of SCHC?

Amsterdam – Oranje Zwart

De topper van de zesde speelronde vergt nog even geduld. Omdat Amsterdam dit weekend uitkomt in de EHL staat het duel tussen de nummer 1 en 2 van de competitie gepland voor vrijdag 16 oktober.

Voorspellen wie er met de winst vandoor gaat is lastig: de laatste 5 wedstrijden tussen de Amsterdammers en Eindhovenaren werden om de beurt gewonnen. De clubs voeren de ranglijst aan, maar lieten vorige speelronde wel allebei punten liggen: OZ verloor nipt van Kampong, Amsterdam kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Schaerweijde.

Bloemendaal – Hurley

Bloemendaal won elk van zijn laatste 13 wedstrijden tegen Hurley, maar dit seizoen kan alles anders zijn. Bloemendaal moet Hurley namelijk voorlopig voor zich dulden: de Mussen staan op 8 punten, Hurley op 9. Voor Bloemendaal betekent die stand de slechtste seizoenstart sinds seizoen 2000/2001, voor Hurley is het de beste seizoenstart sinds datzelfde seizoen: 2000/2001.

Den Bosch – Rotterdam

Den Bosch verloor zijn laatste 7 thuiswedstrijden tegen Rotterdam, maar of dat dit seizoen ook zo zal zijn? De Brabanders staan met 9 punten op de ranglijst net boven Rotterdam (8 punten). Den Bosch pakte de overwinningen wel allemaal tegen ploegen onderin de ranglijst. Lukt het nu ook om Rotterdam te verslaan?

HGC – Schaerweijde

HGC staat op 8 punten na 5 wedstrijden, Schaerweijde slechts op 1 punt. Dat punt werd echter wel knap binnengehaald afgelopen wedstrijd tegen de nummer 2 op de ranglijst, Amsterdam. Als de ploeg het Amsterdam moeilijk kan maken, waarom dan niet ook HGC? De Wassenaarse club blijkt echter wel een echt wapen te hebben dit seizoen: strafcornerspecialist Gonzalo Peillat is topscorer van de competitie met 9 doelpunten. Breidt hij zijn voorsprong uit zondag?

Kampong – Pinoké

Op papier een gemakkelijke wedstrijd voor Kampong zondag. De ploeg won de laatste 7 wedstrijden tegen Pinoké in de Hoofdklasse. In ieder van de laatste 3 thuiswedstrijden tegen de Steekneuzen scoorde Kampong zelfs minimaal 5 keer. Statistisch gezien zou Pinoké de beste kans op scoren hebben uit de corner: de Utrechters kregen al 8 strafcornergoals tegen dit seizoen, samen met Schaerweijde het meest van alle Hoofdklasse-ploegen.

Voordaan – SCHC

Een belangrijke wedstrijd onderin de ranglijst: Voordaan staat vooralsnog op 3 punten, SCHC op 2. Stichtse staat daarmee voorlaatste, maar is toch nog ongeslagen in de uitwedstrijden (2 keer gelijkspel). De laatste keer dat Voordaan SCHC op bezoek kreeg in de Hoofdklasse stamt van 5 oktober 2012. Toen werd het 2-1 voor Voordaan, na goals van Philip Meulenbroek en Maarten Nyst. Stephen Jenness scoorde voor SCHC.


Wat vind jij? Praat mee...