Vooruitblik HK (h): 2 toppers: OZ – HGC en Rotterdam – Kampong

Aan topwedstrijden geen gebrek in speelronde 19 van de Hoofdklasse Heren. Oranje Zwart en HGC, die momenteel de 2e plaats delen, nemen het tegen elkaar op. Daarnaast strijden Rotterdam (nummer 6) en Kampong (nummer 5) om wie er aansluiting houdt bij de top 4. De strijd om de play offs blijft bij de heren onverminderd spannend.

Oranje Zwart – HGC

Oranje Zwart won zijn laatste 5 thuiswedstrijden tegen HGC in de reguliere competitie. Eerder dit seizoen won HGC echter met 3-1 thuis van OZ. Het feit dat dit een uitwedstrijd is lijkt HGC niet te deren: de ploeg maakte met 30 goals meer uitdoelpunten dan elke andere ploeg in de Hoofdklasse. Bloemendaal en Amsterdam volgen met 26 uitdoelpunten. Als HGC Oranje Zwart voor de 2e keer verslaat dit seizoen evenaart de ploeg de prestatie van seizoen 2006/2007. De afgelopen 10 jaar wist HGC nooit zowel de heen- als de terugwedstrijd van OZ te winnen.

Bloemendaal – Den Bosch

Uit en thuis won Bloemendaal de laatste 7 ontmoetingen met Den Bosch, in de reguliere competitie. Dit is de langste reeks overwinningen die de Mussen ooit neerzetten tegen Den Bosch. Eerder dit seizoen was het een spannend duel, dat in Den Bosch met 3-4 werd gewonnen door Bloemendaal. Wouter Jolie, Diede van Puffelen, Tim Jenniskens en Pelle Vos waren trefzeker voor Bloemendaal. Milan van Baal (2) en Sebastien Dockier scoorden voor de thuisploeg.

Hurley – Voordaan

Als je kijkt naar de statistische geschiedenis is er weinig te zeggen van dit duel. Hurley en Voordaan ontmoetten elkaar 1 keer eerder in de Hoofdklasse, namelijk in de heenwedstrijd op 25 oktober 2015. Toen eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Voordaan zal erop gebrand zijn weer eens 1 of meerdere punten mee naar huis te nemen: de ploeg verloor na de winterstop alle 5 wedstrijden.

Pinoké – Schaerweijde

Pinoké won zijn laatste 2 Hoofdklasse-wedstrijden tegen Schaerweijde, de hekkensluiter in de Hoofdklasse Heren. Maar die hekkensluiter leverde vorige speelronde een stunt van jewelste: er werd met 4-3 gewonnen van topper HGC. Vorig seizoen werd er in dit duel 10 keer gescoord: 6-4 voor Pinoké in het Amsterdamse Bos. Jonathan Fröschle maakte toen een hattrick voor de thuisploeg.

Rotterdam – Kampong

De eerste ontmoeting tussen Rotterdam en Kampong dit jaar was spectaculair, en eindigde uiteindelijk in een 4-4 gelijkspel. 7 van de 8 doelpunten in die wedstrijd vielen in de 2e helft. Alleen Kampongs Constantijn Jonker scoorde voor rust. Kampong zal in ieder geval de strafballen van Rotterdam moeten vrezen: Jeroen Hertzberger scoorde er voor Rotterdam al 3 dit seizoen, meer dan elke andere ploeg.

SCHC – Amsterdam

De vooruitzichten zijn niet al te best voor SCHC: de ploeg uit Bilthoven won geen van zijn laatste 12 Hoofdklasse-wedstrijden tegen Amsterdam, en verloor de laatste 8. In elk van de laatste 4 ontmoetingen met SCHC scoorde Amsterdam exact 4 doelpunten. Amsterdam is de meest scorende ploeg dit seizoen met 72 goals tot nu toe. 20 daarvan waren veldgoals van Mirco Pruyser, waarmee hij qua velddoelpunten veruit op nummer 1 staat. Bloemendaals Roel Bovendeert en Amsterdams Robert Tigges volgen met ieder 11 veldgoals.


Wat vind jij? Praat mee...