Vooruitblik HK (h): Boven én onderin spannend in laatste 3 duels

Nog maar 3 speelrondes te gaan, en nog altijd is het bijzonder spannend zowel bovenin als onderin de Hoofdklasse Heren. Er kan nog van alles gebeuren! Schaerweijde en SCHC vechten een belangrijk duel uit onderin. Voor de top 6 zijn deze laatste 3 wedstrijden cruciaal: Amsterdam, OZ, Bloemendaal, HGC, Kampong en Rotterdam strijden om 4 plaatsen in de play offs. 

Amsterdam – Rotterdam

De hoofdstedelingen, die als koploper resoluut richting play offs stevenen, tegen de havenstedelingen, die elk puntje nodig hebben om het toetje van de competitie nog te kunnen halen. Een spannend duel dus, dat te volgen is via Ziggo en NOS. Eerder dit seizoen eindigde de onderlinge ontmoeting in Rotterdam in 2-2. Amsterdam won zijn laatste 2 thuiswedstrijden tegen Rotterdam: 2-0 in 2013/2014 en 4-3 in 2014/2015. Let op: deze wedstrijd begint al om 14.00u.

Kampong – Hurley

Eerder dit seizoen won Hurley thuis met 3-1 van Kampong. Daarmee eindigde een reeks van 4 opeenvolgende nederlagen voor Hurley in onderlinge duels met de ploeg uit Utrecht. Kampong zal echter alles op alles zetten om dit keer wel de winst binnen te slepen, omdat ook de Utrechters nog kans maken op een play off-ticket. Voor inspiratie kunnen ze wellicht het beste terugkijken op vorig seizoen: toen won Kampong thuis met 8-1 van Hurley. De grootste overwinning in duels tussen deze 2 ploegen.

HGC – Den Bosch

HGC won zijn laatste 5 Hoofdklasse-duels met Den Bosch, en heeft de punten in de strijd voor de play offs hard nodig. Vorig seizoen eindigde dit duel in een 5-3 overwinning voor HGC, waarbij Peillat 2 keer scoorde. Hij staat dit seizoen als topscorer inmiddels op 28 doelpunten. Het publiek kan in dit duel in ieder geval flink wat doelpunten verwachten: in de laatste 4 wedstrijden tussen HGC en Den Bosch vielen telkens minstens 6 goals.

Schaerweijde – SCHC

Dit wordt de 10e ontmoeting tussen Schaerweijde en SCHC in de Hoofdklasse. Schaerweijde won 3 keer, SCHC 1 keer en 5 keer eindigde het duel in een gelijkspel. Ook de laatste 2 duels bleven onbeslist: het werd 1-1 in Bilthoven op 21 april 2013 en dezelfde eindstand was op het scorebord te lezen op 30 oktober 2015. Wanneer Schaerweijde wint zondag komt het op gelijke hoogte met Stichtsche, en kan de ploeg uit Zeist eindelijk verlost zijn van de laatste positie waar ze al zo lang staan. Kortom: dit wordt een heel belangrijk en spannend duel onderin, waar hockey.nl bij zal zijn om verslag te doen.

Oranje Zwart – Pinoké

Regerend landskampioen Oranje Zwart zou volgens de ranglijst weinig problemen moeten hebben met Pinoké, dan op de 8e plek te vinden is, met minder dan de helft van de punten dan de Eindhovense formatie. De heenwedstrijd was echter nog bijzonder spannend: de 3 punten gingen nipt, na een 2-3 overwinning, mee terug naar OZ. Dat de Eindhovenaren gaan scoren tegen de Steekneuzen lijkt in ieder geval zo goed als zeker: OZ scoorde in elk van zijn laatste 36 Hoofdklasse-duel met Pinoké tenminste 1 goal.

Voordaan – Bloemendaal

Zowel Bloemendaal als Voordaan hebben de punten zondag hard nodig: Bloemendaal om een plekje in de play offs te bemachtigen, Voordaan om directe degradatie te ontlopen. Op papier hebben de Mussen duidelijk de betere papieren: Bloemendaal won alle 5 voorgaande Hoofdklasse-duels met Voordaan. Eerder dit seizoen werd het zelfs 7-0 in en voor Bloemendaal. Roel Bovendeert werkte toen aan zijn doelsaldo: hij scoorde 4 keer. Het was al de 3e keer in 5 ontmoetingen dat Bloemendaal 7 doelpunten maakte tegen Voordaan. In totaal bedraagt het doelsaldo 30-9 in het voordeel van de Mussen. Maar: Voordaan wist vorige week wel verrassend Hurley op de knieën te krijgen. Wie weet wat er nog meer in het vat zit?

 


Wat vind jij? Praat mee...