Vooruitblik HK (H): Felle strijd om laatste 2 tickets play-offs

Waar de dames zondag al de laatste speelronde ingaan, hebben de Hoofdklasse Heren er nog 2 op het programma. En het is nog altijd bijzonder spannend: Bloemendaal, Kampong, HGC en Rotterdam strijden nog om 2 tickets voor de play-offs, nadat Amsterdam en OZ zich vorige week al plaatsten. Het duel Bloemendaal – Kampong kan daarin beslissend zijn. HGC en Rotterdam treffen respectievelijk laagvliegers Pinoké en Schaerweijde. Maar ook dat kunnen lastige wedstrijden worden: zowel Pinoké als Schaerweijde strijden nog om de play-outs te ontlopen.

Bloemendaal – Kampong

Alle camera’s zijn zondag gericht op de clash tussen Bloemendaal en Kampong. Als de Mussen winnen zijn zij verzekerd van deelname aan de play-offs. Kampong kan bij winst een belangrijke stap richting play-offs zetten, of die zelfs al binnenhalen, als HGC verliest van Pinoké. De heenwedstrijd tussen de Bloemendaal en Kampong eindigde op 1 november in een 1-2 overwinning voor Bloemendaal. Zowel Kampong als Bloemendaal werkt momenteel aan een indrukwekkende reeks. De eerste seizoenshelft verliep voor beide ploegen niet vlekkeloos, maar sinds medio november zijn zowel de Utrechters als de Bloemendalers weer op de goede weg. Kampong verloor op 13 november voor het laatst, won sindsdien 7 keer en speelde 1 keer gelijk. Bloemendaal verloor voor het laatst op 15 november, won vervolgens 4 wedstrijden en speelde er 3 gelijk.

Den Bosch – Voordaan

Voordaan speelde vorig weekend weliswaar gelijk tegen Bloemendaal, maar zakte toch naar de laatste plaats op de ranglijst door de winst van Schaerweijde. Met nog 2 wedstrijden te gaan is de ploeg voor het eerst dit seizoen hekkensluiter. De heenwedstrijd tussen Den Bosch en Voordaan eindigde in 2-2, nadat Voordaan knap terugkwam van een 2-0 achterstand. Den Bosch kan zich bij winst definitief veilig spelen. De ploeg speelde in 3 van de voorgaande 5 seizoenen play-outs, maar nu mogelijk voor het eerst sinds 2008-2010 2 seizoenen op rij niet.

HGC – Pinoké

Op 17 maart was HGC nog de trotse koploper van de Hoofdklasse, maar nu vindt de ploeg zichzelf terug op de 5e plaats op de ranglijst. HGC behaalde slechts 2 punten in zijn laatste 4 hoofdklasseduels en won sinds 13 maart niet meer. Winst op Pinoké betekent een goede stap richting play-offs, waaraan HGC in seizoen 2009/2010 voor het laatst meedeed. Voor Pinoké is dit duel echter ook cruciaal: de Steekneuzen kunnen zichzelf in veiligheid spelen bij winst. De ploeg is in het verleden 4 keer eerder veroordeeld geweest tot het spelen van play-outs, maar niet meer sinds het seizoen 2008/2009.

Hurley – Amsterdam

Amsterdam is al verzekerd van deelname aan de play-offs, maar heeft wel de 1e plaats op de ranglijst nog te verdedigen. Als Amsterdam wint en OZ verliest bij SCHC, dan zijn de hoofdstedelingen verzekerd van de koppositie. Dat zou voor het eerst zijn sinds seizoen 2007/2008. Voor nummer 7 op de ranglijst Hurley, de buurclub van Amsterdam in het Amsterdamse Bos, zijn zowel de play-offs als de play-outs niet meer in zicht. De ploeg zit niet bepaald in een goede flow: in de 7 duels na de winterstop werden slechts 3 punten behaald.

Rotterdam – Schaerweijde

Schaerweijde won zijn laatste 3 wedstrijden, allen met 1 doelpunt verschil, waarbij de winnende treffers vielen in respectievelijk de 68e, 70e en 68e minuut. Door deze opleving heeft Schaerweijde voor het eerst dit seizoen de laatste plaats op de ranglijst verlaten. Rotterdam zal het slotoffensief van deze ploeg dus moeten vrezen. Thuis blijkt Rotterdam echter bijzonder sterk: de ploeg verloor slechts 1 van zijn 10 thuisduels (1-2 tegen OZ). Rotterdam heeft, staande op de 6e plaats, nog altijd zicht op de play-offs. Winst op Schaerweijde is daarvoor cruciaal. Schaerweijde zal er echter alles aan doen om punten te pakken en zo van de laatste plaats weg te blijven, of zelfs de play-outs te ontlopen.

SCHC – Oranje Zwart

Oranje Zwart is al verzekerd van deelname aan de play-offs en verdedigt momenteel de 2e plaats, SCHC moet nog knokken om de play-outs of zelfs directe degradatie te ontlopen. Kijkend naar het verleden zal een overwinning op OZ een lastige opgave worden: de Eindhovenaren verloren slechts 1 van hun laatste 15 hoofdklasseduels met Stichtsche (10x winst, 4x gelijkspel). Dat was op 16 oktober 2011, toen het 2-1 werd in Bilthoven. Joost van den Berg velde OZ met 2 rake strafcorners. OZ moet het zondag doen zonder Jelle Galema, die voor 1 duel werd geschorst.


Wat vind jij? Praat mee...