Vooruitblik HK Heren: De 2 kersverse koplopers treffen elkaar

Kersverse koplopers Oranje Zwart en Amsterdam treffen elkaar in deze 18e speelronde in de Hoofdklasse Heren zondag 20 maart. Medekoploper HGC treft laagvlieger Schaerweijde. En ook een interessant duel onderin de ranglijst: SCHC ontvangt directe concurrent en provinciegenoot Voordaan. 

Oranje Zwart – Amsterdam

De 2 kersverse koplopers na afgelopen vrijdag treffen elkaar in Eindhoven. Een mijlpaal voor Amsterdam: dit wordt de 1000ste wedstrijd in de Hoofdklasse. Amsterdam is de eerste club die deze mijlpaal bereikt. De heenwedstrijd was al spannend en werd door de Amsterdammers gewonnen met 4-3. OZ uit lijkt echter een lastige wedstrijd: Amsterdam won in de reguliere competitie slechts 1 van zijn laatste 7 uitduels bij OZ.

SCHC – Voordaan

Een interessant duel onderaan de ranglijst: SCHC staat 10e met 11 punten, Voordaan 11e met 9 punten. Deze provinciegenoten ontmoetten elkaar 5 keer eerder in de Hoofdklasse, waarbij SCHC 4 keer zegevierde. Ook de heenwedstrijd werd nipt door Stichtsche gewonnen: uit bij Voordaan werd het 1-2. Max Kuppens en Leonard Posthumus Meyjes scoorden voor de bezoekers.

Hurley – Bloemendaal

Hurley haalde vrijdag op het nippertje de 3 punten binnen uit bij Den Bosch. Wanneer er thuis ook van Bloemendaal wordt gewonnen kan Hurley weer aanhaken in de strijd om een plekje in de play-offs. De statistieken wijzen echter duidelijk in Bloemendaals voordeel: Hurley won geen van zijn laatste 15 thuisduels met de Mussen. Dit seizoen gaat het echter lekker in de thuiswedstrijden: Hurley won 6 van zijn 8 thuisduels en behaalde daardoor 18 van zijn 24 punten voor eigen publiek.

Pinoké – Kampong

Pinoké verloor vrijdag nog met 6-0 bij Amsterdam, en lijkt tegen Kampong vooraf ook weinig kans te hebben. De Utrechters wonnen hun laatste 8 Hoofdklasse-ontmoetingen met de Steekneuzen. De heenwedstrijd werd op 11 oktober met 5-0 overtuigend gewonnen door Kampong. Maar, uitwedstrijden zijn dit seizoen niet Kampongs sterkste kant: de Utrechters wonnen tot nu toe slechts 2 van hun 8 uitduels, bij OZ en Schaerweijde.

Rotterdam – Den Bosch

Den Bosch won zijn eerste 6 ontmoetingen met Rotterdam in de Hoofdklasse, maar sinds het seizoen 2006/2007 is Rotterdam overwegend de betere. Sinds dat seizoen wonnen de havenstedelingen 15 van hun 19 duels met Den Bosch. Eerder dit seizoen won Rotterdam met 1-3 bij Den Bosch. Simon Egerton scoorde toen 2 keer voor de bezoekers.

Schaerweijde – HGC

23 november 1975: toen won Schaerweijde voor het laatst van HGC in de Hoofdklasse, met 1-0. De laatste 20 onderlinge duels wist Schaerweijde niet te winnen. De heenwedstrijd in Wassenaar eindigde in een 4-0 zege voor de thuisploeg. De kans is groot dat er ook deze zondag meerdere doelpunten te bewonderen zijn: HGC kwam in elk van zijn laatste 17 Hoofklasse-duels met Schaerweijde meerdere keren tot scoren.


Wat vind jij? Praat mee...