Vooruitblik: Kan Kampong het Amsterdam lastig maken?

Weten Amsterdam en OZ hun voorsprong uit te bouwen? Knokt Schaerweijde of Voordaan zich naar de eerste punten van het seizoen? En is Kampong na morgen al 67 uitduels op rij minimaal één keer trefzeker? Een voorbeschouwing op Hoofdklasse Heren speelronde 3.

Amsterdam – Kampong

Amsterdam ontvangt morgen Kampong voor de topper van speelronde 3. De laatste twee thuisduels in de reguliere competitie die de Amsterdammers tegen de Utrechters speelden wisten ze niet te winnen: het werd 2-2 in november 2013, en vorig seizoen won Kampong met 0-3. Amsterdam is dit seizoen echter voortvarend uit de startblokken gekomen: na een 6-3 zege op Den Bosch en een 6-0 overwinning op Voordaan is de ploeg koploper in de Hoofdklasse.

Kampong, verliezend finalist van vorig seizoen, zal zich willen herpakken na het puntverlies tegen HGC vorige week (3-3). De kans dat Kampong morgen in ieder geval zal scoren is statistisch gezien groot: de laatste keer dat de ploeg uit, in het reguliere seizoen, niet scoorde, was op 13 september 2009 bij Tilburg (2-0). Sindsdien was Kampong 66 uitduels op rij telkens minimaal 1 keer trefzeker.

Oranje Zwart – Den Bosch

Een Brabants onderonsje morgen in Eindhoven. Regerend landskampioen OZ verspeelde net als koploper Amsterdam dit seizoen nog geen enkel punt. Vorige week tegen Bloemendaal maakten ze het echter wel erg spannend. Uiteindelijk werd een 1-0 achterstand omgebogen tot een 1-2 overwinning. Ook Den Bosch kwam vorige week sterk terug uit een achterstandspositie. De ploeg kwam in de 1e minuut al op achterstand tegen Schaerweijde, maar stelde dankzij goals van Sebastien Dockier, Noud Schoenaker en Milan van Baal de zege alsnog veilig. Een overwinning op OZ is al wat langer geleden voor de mannen van Den Bosch: op 22 april 2007 werd OZ voor het laatst verslagen, met 1-2.

Pinoké – Bloemendaal

Pinoké wacht dit seizoen nog op het eerste punt. Na een 2-4 nederlaag bij Rotterdam werd vorige week met 3-1 verloren van Hurley. Of de Steekneuzen die eerste punten tegen Bloemendaal gaan pakken is de vraag. De laatste vier competitieduels tussen de twee ploegen werden allen gewonnen door Bloemendaal. De Mussen liepen vorige week wel tegen hun eerste puntverlies van de competitie aan, na de 1-2 nederlaag tegen OZ.

Rotterdam – HGC

Rotterdam ontvangt vrijdag HGC. Beide teams hebben tot nu toe vier punten: 1 winstpartij en 1 gelijkspel. Vorig jaar eindigde het duel in Rotterdam in een gelijkspel (2-2). Op 16 oktober 2009 won HGC voor het laatst bij Rotterdam. HGC moest in de afgelopen twee wedstrijden al 7 tegentreffers incasseren en kwam zelf 8 keer tot scoren. Gonzalo Peillat nam daarvan 4 goals voor zijn rekening en is daarmee tot nu toe topscorer in de Hoofdklasse.

SCHC – Hurley

De laatste keer dat SCHC en Hurley elkaar in Bilthoven troffen was exact 4 jaar geleden: op 25 september 2011. SCHC won toen met 2-1, dankzij doelpunten van Mitch Darling en Bjorn Kellerman. Jaap Bouwens maakte de goal voor Hurley. Dit seizoen wacht promovendus SCHC nog op de eerste overwinning. Vorige week werd wel een punt behaald tegen Rotterdam (1-1).

Het goede nieuws voor Stichtse is dat Hurley het moeilijk lijkt te hebben met promovendi: de ploeg won slechts 1 van de laatste 8 Hoofdklasse-duels tegen gepromoveerde teams. In deze reeks werd alleen op 16 november 2014 nieuwkomer Push thuis met 3-0 verslagen.

Schaerweijde – Voordaan

Een duel in vooralsnog de onderste regionen van de Hoofdklasse: zowel Schaerweijde als Voordaan wisten dit seizoen nog geen punten te pakken.

Net als Stichtse is ook Voordaan een promovendus, alleen lijkt dat voor hen in dit geval juist slecht nieuws: Schaerweijde is de laatste 7 wedstrijden in de Hoofdklasse tegen promovendi ongeslagen (6 keer winst, 1 keer gelijk). De laatste nederlaag van Schaerweijde tegen een ‘nieuwkomer’ dateert van 24 september 1989. Toen werd thuis met 0-3 verloren van Hattem.


Wat vind jij? Praat mee...