Vooruitblik & voorspelling HK (H): 2 potjes in schaduw van EHL

Aanstaande vrijdag worden twee potjes uit Speelronde 16 van de Hoofdklasse Heren ingehaald. Oranje-Rood ontvangt SCHC en moet winnen om Rotterdam voor te blijven. Bij Tilburg komt HGC langs. De Gazellen lijken uitgespeeld dit seizoen maar de Brabanders strijden nog tegen degradatie. 

Oranje-Rood – SCHC

De eerste Hoofdklasse-ontmoeting tussen fusieclub Oranje-Rood en SCHC stond eerder dit seizoen op de rol. Op 1 oktober 2017 werd het 1-5 in Bilthoven en voor de bezoekers scoorden Mink van der Weerden en Bob de Voogd elk twee keer. SCHC is één van de drie tegenstanders in de Hoofdklasse waartegen Mink van der Weerden al twintig keer scoorde. De andere twee zijn HGC en Amsterdam.

Van der Weerden staat inmiddels met 223 doelpunten in de reguliere competitie op de achtste plaats in de topschutterslijst aller tijden. Hij jaagt vanaf nu op Teun de Nooijer, die zevende staat met 247 doelpunten. Alleen Mirco Pruyser (20, Amsterdam) maakte dit seizoen meer doelpunten in de Heren Hoofdklasse dan Van der Weerden (18).

SCHC verloor acht van zijn laatste negen Hoofdklasse-duels met Oranje-Rood en voorganger Oranje-Zwart. De uitzondering binnen die reeks was een 2-1 zege in Bilthoven op 16 oktober 2011. De Bilthovenaren wonnen op 2 oktober 2005 voor het laatst een Hoofdklasse-wedstrijd in Eindhoven. Toen won Stichtsche met 1-2 bij Oranje-Zwart.

Arbiters: Pieter Hembrecht & Bo Verwer

 • Oranje-Rood - SCHC?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – SCHC  Ophalen van gegevens


Tilburg – HGC

Sinds de fusie in 2011 won Tilburg één van zijn zeven Hoofdklasse-duels met HGCDie overwinning werd op 26 maart 2017 in Wassenaar geboekt. Na de openingstreffer van Jorrit Croon schoten Felix Gulinck en Jip Krens de bezoekers naar de winst. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 0-2 triomf voor HGC. Voor de Gazellen scoorden Dick Möhlmann en Tristan Algera.

Eerder dit seizoen versloeg HGC op de Roggewoning Tilburg met 4-1. Algera benutte twee strafcorners en ook Lucas Martínez scoorde uit een corner. Rik van Kan maakte een velddoelpunt. Voor de bezoekers scoorde Bas Scheer. Op 19 oktober 2008 verloor HGC voor het laatst een Hoofdklasse-wedstrijd in Tilburg. De ploeg gaf in dat duel een 0-2 voorsprong uit handen en verloor met 3-2. Alleen Mink van der Weerden (14, Oranje-Rood) en Stijn Jolie (14, Almere) maakten dit seizoen in de Heren Hoofdklasse meer goals uit een strafcorner dan Tristan Algera (12).

Arbiters: Fanneke Alkemade & Xander Damen

 • Tilburg - HGC?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Tilburg – HGC  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...