Vraagteken bij Duitsland, uitroepteken bij Den Bosch voor Verboom

Hard galmde zijn stem vrijdagavond over het veld van Oranje-Rood. ‘Door, door, door’, werd afgewisseld met termen als ‘Blijf de press aanlopen’. Maar nog vaker klonk Eric Verboom trots. Hij genoot langs de lijn in Eindhoven van het spel van zijn ploeg Den Bosch. 

Het was voor Verboom smullen. Vooral in de eerste helft van de Brabantse derby. Zijn ploeg vernederde Oranje-Rood met 4-2. ‘Ongelofelijk. Super goed’, zijn de eerste woorden van de coach direct na het duel, die daarmee op het eerste en tweede kwart terugblikt. ‘Alles lukte. We hebben alles van onze goal afgehouden. Oranje-Rood kwam niet in onze cirkel. Onze aanvallen liepen lekker en wat waren we efficiënt.’ Maar Verboom is ook kritisch: ‘Als je zo’n sterke eerste helft speelt, mogen de fouten die we in de tweede helft maakten, niet gebeuren.’ De coacht somt op: ‘De laksheid in de actie, ballen door de as en we liepen ons continu vast. Dat is zonde en niet nodig.’

Den Bosch kreeg in het derde en vierde kwart tegendoelpunten van Thibeau Stockbroekx en Mink van der Weerden te verwerken. Maar Oranje-Rood kon niet opboksen tegen de weergaloze fase van de ploeg van Verboom, waar Jelle Galema, Noud Schoenaker (twee keer) en Joaquin Menini trefzeker waren. De tweede overwinning voor Den Bosch, die net als Kampong, Bloemendaal en HGC het maximaal aantal punten heeft behaald.

We kunnen teren op een goed vorig seizoen, maar dat levert nul punten op. Wel wat vertrouwen. Eric Verboom

Een week eerder won Den Bosch nog overtuigend van Almere. Maar dat was Almere, dat sterkhouders Jonas de Geus en Terrance Pieters in de zomer zag vertrekken. Dat deed volgens Verboom niets af aan het resultaat. ‘Ik was en ben nog steeds echt bij met die eerste overwinning. Een eerste wedstrijd is altijd moeilijk. We hebben in het verleden punten laten liggen tegen Almere. Wel meer dan een.’ De tegenstander van vrijdagavond was van een ander kaliber. ‘We hebben vooral in de eerste helft bewezen dat we dat niveau ook aankunnen.’

Noud Schoenaker viert zijn doelpunt tegen Oranje-Rood. Foto: Orange Pictures / Perry Leuvert

Play-offs voor Den Bosch?

Gaat het dit jaar dan eindelijk weer lukken voor Den Bosch? Is de ploeg sterk genoeg om zich bij de beste vier te voegen? Daar wil Verboom voorlopig nog niks van weten. ‘We worden gezien als kanshebber, dat weet ik. Maar ik ben er niet mee bezig. Het doet me niet zoveel’, reageert hij nuchter. Maar de coach kan het wel begrijpen: ‘We kunnen teren op een goed seizoen vorig jaar, maar dat levert nu nul punten op. Wel wat vertrouwen. We kunnen bouwen met dezelfde ploeg en zijn op elkaar ingespeeld. Dat is ons voordeel.’ Den Bosch zag afgelopen zomer alleen Nicolas Della Torre vertrekken naar Leuven, maar bleef verder intact.

Ook Verboom bleef zijn ploeg trouw, ondanks zijn dubbelfunctie als assistent bij de Duitse nationale ploeg. Of er een vervolg komt aan zijn Duitse avontuur, is na het ingediende ontslag van bondscoach Stefan Kermas, voor Verboom nog een vraagteken. Het vertrek van Kermas komt na zeer teleurstellende jaren van het Duitse team, dat met sterke spelers maar niet in de prijzen kon vallen. Verboom zijn rol is nu onzeker.

Ik heb nog niets gehoord van de bond. Het is afwachten. Ik ben er rustig onder. Als het doorgaat bij Duitsland vind ik dat leuk en als het stopt dan is er geen man overboord. Eric Verboom

‘Ik heb gelezen dat Markus Weise de interim coach wordt voor de olympische kwalificatiewedstrijden’, waar Duitsland het tweemaal op moet nemen tegen Oostenrijk. ‘Ik vermoed dat Markus bezig is het met samenstellen van zijn begeleidingsteam. Ik kan zelf niet bij de kwalificatiewedstrijden aanwezig zijn, omdat wij dan zelf met Den Bosch spelen. Bij de trainingsstage vooraf kan en wil ik bij zijn.’ Maar Verboom blijft rustig. ‘Als er een andere coach komt, die zijn assistent meeneemt, kan ik me dat goed voorstellen. Ik heb nog niets gehoord van de bond. Het is afwachten. Ik ben er rustig onder. Als het doorgaat bij Duitsland vind ik dat leuk en als het stopt dan is er geen man overboord.’

 

 

 


3 Reacties

  1. pacoh

    Opvolger Caldas? Communicatie zo wie zo beter

  2. gaston-orozco

    Naar jouw mening zou de assistent-coach van Appledorn JD7 een betere coach zijn dan Caldas 🙃. Verboom is echter een goede coach! Zou onder de vele kandidaten zijn als hij geïnteresseerd was.

  3. goud

    Al lang een goede trainer en als coach zich goed ontwikkeld blijkt uit resultaten DB. Voor bondscoach zou het zeker niet mijn eerste keus zijn, wel als assistent snel (weer) s assistent bij NL team betrekken.


Wat vind jij? Praat mee...