Wat is er met de mannen van Hurley aan de hand?

Zo goed als Hurley vorig seizoen aan het seizoen begon, zo slecht doet het dat nu. Door het gelijkspel tegen Almere (1-1) wacht de ploeg van Simon Organ na 6 wedstrijden nog altijd op de 1e overwinning van het seizoen.

‘Een specifiek doel hebben we voorafgaand aan het seizoen niet uitgesproken, maar ik had toch wel verwacht dat we bovenin het rechterrijtje zouden staan en dat we het ploegen uit het linkerrijtje moeilijk zouden maken’, geeft Hurley-aanvoerder Thom Hayward (27) eerlijk toe.

De waarheid is anders. Na een teleurstellend gelijkspel tegen zowel Pinoké (1-1) als Tilburg (1-1) en nederlagen tegen Bloemendaal (2-4) en HGC (2-6) staat Hurley momenteel op de 10e plaats. Ook zondag tegen promovendus Almere maakte Hurley absoluut geen indruk. Stijn Jolie hielp zijn ploeg in de 2e helft met een rake strafcorner nog wel aan een punt nadat Erwin Kruisbrink Almere voor rust op voorsprong had gezet, maar daar was het hoogtepunt van Hurley ook meteen mee gezegd.

Hayward: ‘Aan de ene kant mogen we er natuurlijk niet tevreden mee zijn, met een puntje, maar aan de andere kant had ik het gevoel dat het vandaag beide kanten op kon vallen. We hebben ons niveau gewoon niet gehaald. Zo simpel is het. We weten dat we veel beter kunnen, maar het komt er niet uit. Dan heb ik het onder meer over de basistechniek: het aannemen en stoppen van een bal ging vaak fout. Verdedigend vond ik het nog wel oké, maar we moeten 1 of 2 keer vaker scoren, ook uit corners.’

‘Het wordt tijd dat we een keer gaan winnen’

Het contrast met vorig seizoen is levensgroot. Toen draaide Hurley bovenin mee en stond het vlak voor de winterstop zelf op de 4e plaats. ‘We zaten in een flow, maar hadden heus niet het idee dat we de play-offs gingen halen. Nu zijn we aan het struggelen. Dat verbaast me wel. Alhoewel… Het is een gevolg van hoe we staan te spelen. Het komt wel weer goed, als we er keihard voor werken komen de punten vanzelf wel weer, maar het wordt wel tijd dat we een keer gaan winnen’, zegt Hayward, die in de jeugd en tot zijn 23e bij Almere speelde.

Een liedje hebben de fanatieke supporters van Almere niet voor hem gezongen, of hij heeft het in ieder geval niet gehoord. Bij hen was vooral een ander nummer heel populair. Een veelzeggend nummer ook. Op de melodie van Righeira – Vamos a la Playa klonk het: ‘Wij staan boven Hurley.’

Hurley – Almere 1-1 (0-1)
’20 Erwin Kruisbrink 0-1
’40 Stijn Jolie 1-1 (sc)


1 Reactie

  1. WillemHockey

    Gelukkig is Thom weer terecht, ik had hem niet meer gezien na de confrontatie met Jonas de Geus


Wat vind jij? Praat mee...