Wedstrijden HGC zorgen voor het meeste spektakel

De wedstrijden van HGC staan dit seizoen garant voor spektakel. In de Hoofdklasse Heren vallen nergens zoveel doelpunten als tijdens de duels van De Gazellen.

Na acht speelronden in dit seizoen werd in wedstrijden van HGC in totaal al 51 keer gejuicht om een doelpunt: 23 van HGC zelf en 28 van de tegenstander. Daarmee mag de club uit Wassenaar zich voorlopig dé spektakelclub van de Hoofdklasse noemen.

Aan dat etiket kleven voor HGC twee kanten. Het goede nieuws is dat de ploeg van trainer/coach Jan Jorn van ’t Land vrij gemakkelijk scoort. Zo bleef HGC tot nu toe alleen op bezoek bij Amsterdam droog staan (4-0 nederlaag) en maakte het in vijf van zijn acht wedstrijden minimaal drie goals.

Met name in thuiswedstrijden draait het aanvalspel vooralsnog op volle toeren: vier duels leverden vier zeges op met de doelcijfers 16-7. HGC is daarmee de enige ploeg in de Hoofdklasse die al zijn thuisduels in winst kon omzetten. Verder is alleen Bloemendaal met negentien doelpunten op eigen veld productiever dan HGC.

Totaal aantal goals in de duels van de Hoofdklasse-clubs

Club                    Duels     Goals vóór     Goals tegen     Goals totaal
HGC 8 23 28 51
hdm 8 12 37 49
Bloemendaal 8 32 10 42
Amsterdam 8 27 14 41
Kampong 8 31 9 40
SCHC 8 14 26 40
Oranje-Rood 8 24 15 39
Tilburg 8 15 24 39
Rotterdam 8 21 16 37
Pinoké 8 14 20 34
Den Bosch 8 13 18 31
Almere 8 9 18 27

 

Kwetsbaar in topduels

Tegenover de 23 doelpunten vóór staat de defensieve kwetsbaarheid van HGC, die zich vooral in de topwedstrijden op pijnlijke wijze openbaart. In de verloren duels met Bloemendaal (7-2), Amsterdam (4-0) en Rotterdam (8-3) incasseerden De Gazellen in totaal negentien (!) doelpunten.

Ook opvallend is het grote contrast tussen de thuis- en uitvorm. Daar waar HGC thuis dus nog zonder puntenverlies is, wacht het in uitwedstrijden na vier pogingen nog steeds op de eerste zege. Alleen het bezoek aan SCHC op de tweede speeldag leverde een punt op (2-2). Daarbij moet wel worden aangetekend dat de formatie van Van ’t Land op vreemde bodem al drie titelkandidaten trof.

Door de combinatie van scoringsdrift én defensieve zwakte duikt de naam HGC dit seizoen logischerwijs prominent op in de lijst van meest doelpuntrijke wedstrijden. Na acht speelronden komt de ploeg drie keer voor in de toptien van wedstrijden met het grootste aantal doelpunten, zoals in het overzicht hieronder te zien is.


1 Reactie

  1. Mark Bouwman

    Heerlijk dat zo'n club, die vanaf de oprichting van de HK daarin vertegenwoordigd is, vasthoudt aan de eigen aanvallende stijl 🖒. We weten de blessure problematiek, dat verklaart defensief wel iets en kost tijd. Succes.


Wat vind jij? Praat mee...