Sander Baart schiet OZ in shoot-outs naar zege op HGC

Oranje Zwart heeft op Koningsdag de 1e halve finale van de play-offs tegen HGC gewonnen na shoot-outs. In Wassenaar stond net na verlenging nog altijd 0-0. Sander Baart maakte de beslissende shoot-out, nadat Tristan Algera namens HGC had gemist. Zaterdag staat de return in Eindhoven op het programma.

De 1e helft, die enkele minuten werd stilgelegd vanwege een enorme hagelbui die over Wassenaar trok, kenmerkte zich vooral door 3 verprutste strafcorners. Bij de 1e poging van Oranje Zwart schoot de bal door tot ver buiten de cirkel, waarna ook de 2e poging slecht gestopt werd. Uit de kluts schoot Rob Reckers nog wel naast, maar de kans voor strafcornerspecialist Mink van der Weerden was toen al verkeken. Aan de andere kant van het veld kon ook Gonzalo Peillat niet aanleggen omdat de bal slecht gestopt werd.

Rentree Jorrit Croon

Jorrit Croon keerde deze wedstrijd terug van een blessure en zorgde meteen voor dreiging door in de cirkel 2 man voorbij te dribbelen. Hij kreeg de bal echter niet bij een medespeler, waardoor de kans verloren ging. Namens Oranje Zwart was Rizwan Muhammad het dichtst bij een treffer. Na een mooie combinatie over links haalde hij diagonaal uit met zijn backhand, maar keeper Sam van der Ven redde.

Levensgrote kansen HGC

Na rust kreeg HGC 2 levensgrote kansen om op voorsprong te komen. Tom Hiebendaal ging alleen op het doel af nadat hij een pass in de verdediging van Oranje Zwart onderschepte, maar zijn schot ging net naast. Amper een minuut later kreeg Hiebendaal de bal na opnieuw een onderschepping bij de in de cirkel staande Ben Arnold, maar ook hij tikte ‘m net naast. Daarna was het vooral OZ dat ten aanval trok, maar ook de Eindhovenaren kregen de bal er ondanks een paar kansjes niet in.

2 gele kaarten in verlenging

Een verlenging (2 keer 7,5 minuut) volgens het Golden Goal-principe was het gevolg. In de 1e verlenging kreeg HGC een dot van een kans via Rik van Kan , maar die jaagde de bal over. In 2e verlenging moest Oranje Zwart overleven, omdat het 2 gele kaarten had gekregen. De Eindhovenaren hielden stand.

Shoot-outs

Shoot-outs moesten uiteindelijk beslissing brengen. Na 3 shoot-outs van beide partijen had alleen OZ’er Jelle Galema gemist. HGC zat op rozen, maar Dick Mohlmann en Tristan Algera misten daarna, waarna Sander Baart de Eindhovenaren de overwinning bezorgde.

HGC – Oranje Zwart 0-0 (0-0)