OZ naar finale door overtuigende zege op HGC

Oranje Zwart heeft zich zondag voor het 4e jaar op rij geplaatst voor de finale van de play-offs. De landskampioen van de afgelopen 2 jaar won het beslissingsduel van de halve finale tegen HGC dit keer relatief makkelijk: 3-0.

Een thriller zoals de eerste 2 ontmoetingen werd het dit keer niet. Shoot-outs waren niet nodig, een verlenging evenmin. Oranje Zwart nam al snel afstand van HGC. De Eindhovenaren kregen in het begin van de wedstrijd maar liefst 4 strafcorners achter elkaar. Na 2 mislukte pogingen en 1 keer te vroeg uitlopen van Dick Mohlmann was de 4e poging raak voor Mink van der Weerden: 1-0. Daarna was het meeste balbezit voor HGC, maar de ploeg uit Wassenaar creëerde geen grote kansen.

Rentree Balkestein

Ondertussen maakte Marcel Balkestein zijn rentree bij OZ. Een paar weken geleden dacht hij nog dat zijn carrière al voorbij was vanwege een liesblessure, maar vandaag doorstond hij de test tijdens de warming-up en speelde hij toch wat minuutjes mee. Hij zag hoe Mink van der Weerden de 6e strafcorner van Oranje Zwart in het doel jaagde: 2-0. HGC stelde daar in de 1e helft weinig tegenover, op een schotkansje van Rik van Kan na.

 

Na rust kwam Oranje Zwart nauwelijks meer in de problemen. Binnen 5 minuten tekende Bob de Voogd al voor de 3-0. HGC bleef het wel proberen, maar de precisie ontbrak. Na een een-tweetje met Rik van Kan kreeg Dick Mohlmann een open schotkans, maar hij stuitte op OZ-keeper Vincent Vanasch.

Slotfase

In de slotfase kreeg HGC nog hoop; het mocht in totaal 5 strafcorners nemen. Gonzalo Peillat schoot echter niet met scherp. Vanasch bracht ook nog redding op een schot van Ben Arnold, waadoor de Oranje Zwart stand hield en de droom van HGC in duigen viel. De ploeg uit Wassenaar speelt volgende week tegen Kampong om een EHL-ticket. Oranje Zwart neemt het in de finale op tegen Amsterdam.

Oranje Zwart-HGC 3-0 (2-0)

8. Mink van der Weerden 1-0 (sc)
26. Mink van der Weerden 2-0 (sc)
39. Bob de Voogd 3-0

Lees ook

 


Wat vind jij? Praat mee...