Welke wondertreffer is de mooiste: Bovendeert, De Mol of Verga?

De Hoofdklasse Heren is pas acht wedstrijden oud, maar we hebben nu al wekelijks veel spektakel en prachtige doelpunten. We noteren, met het doelpunt van Valentin Verga, zelfs al drie wondertreffers. Nu is het seizoen natuurlijk nog lang, maar wij zijn benieuwd welke van de drie goals jij tot nu toe de mooiste vindt. 

Stem op jouw favoriet.

 • Wat is de mooiste treffer?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Mooiste wondertreffer  Ophalen van gegevens

We hebben de treffers hieronder nogmaals op een rij gezet.

Doelpunt 1: de scoop en de lob

Naam: Roel Bovendeert
Wedstrijd: Bloemendaal – Hurley, 15 september 2019
Uitslag: 6-0

Doelpunt 2: de run

Naam: Joep de Mol
Wedstrijd: Oranje-Rood – KZ, 3 november 2019
Uitslag: 4-1

Doelpunt 3: de solo

Naam: Valentin Verga
Wedstrijd: Kampong – Amsterdam, 10 november 2019
Uitslag: 4-3

 


6 Reacties

 1. jonathan

  OPEN BRIEF. Beste Max Caldas, Hoewel ik geen verstand van hockey heb, ik ben alleen een ontzettende liefhebber van het spelletje, zit ik met een dringende vraag. Een vraag die op dit forum door meerdere gesteld wordt. Natuurlijk, ik zou niet graag in uw schoenen staan want wie er ook geselecteerd wordt, wij de volgers, hebben natuurlijk vaak een andere mening en steken die , heel Nederlands, niet onder stoelen of banken. Zelf ben ik een groot fan van Roel Bovendeert en zou zo graag eens willen weten wat voor u de punten zijn om hem buiten de selectie te houden. U kent hem als geen ander ,want bij uw jaren met Bloemendaal heeft u hem onder u goede gehad. Maak een einde aan alle gissingen en vertel eens duidelijk wat is er mis met deze doelpunten vreter??

 2. gaston-orozco

  Op internationaal niveau worden specialisten en eendimensionale spelers niet gunstig bekeken bij selectie. Dit zie je ook terug in de oranje dames - Zerbo is zoals Bovendeert - een goal thief die niet veel anders biedt. Kelly Jonker was de favoriete selectie, hoewel Zerbo vorig jaar een fenomenaal seizoen had. En er waren ook andere minder productieve spelers geselecteerd voor Zerbo. Of ze nu terecht of ten onrechte de voorkeur geven aan multidimensionale spelers op internationaal niveau. Ook geven ze de voorkeur aan spelers die hun eigen doelen kunnen creëren - dat is de reden waarom flitsende dribbel koning Verga blijft geselecteerd ondanks dubieuze uitvoeringen. We kunnen het natuurlijk niet eens zijn met de redenering, maar zo werkt het huidige regime.

  1. Eelco Houwink

   Dank voor het aanhalen van de status quo - met een hoog conformeringsgehalte. De kritische vraag was: waarom ? Waarom zou iemand met een (werkelijk) specialisme - dat hem op dat punt verder brengt dan degenen die nu op de plek staan waar dat nodig is, gepasseerd moeten worden ten gunste van ‘n ander met meer generieke capaciteiten. Dit in het verlengde van Marc Lammers’s adagium: verbeter je beste punten

 3. PeterMontijn

  Mooiste is de scoop van Wortelboer

 4. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

  En dan moet je eigenlijk toevoegen @PeterMontijn dat Roel hier zelf wijst in de richting van Wortelboer! Daar moet de bal heen en Wortelboer geeft die hoge bal natuurlijk ook perfect. Maar Caldas vergist zich echt in het feit dat hij Bovendeert niet selecteert! Ik denk namelijk dat Roel zeker toegevoegde waarde is voor NL team in vergelijking met Pieters. Die is zeker ook een aanwinst maar niet bij machte om er te staan wanneer het nodig is. Roel kan verrassen in positieve zin en darvoor verdient hij in mijn idee zeker een plek bij NL team. Betreft Verga... 1 mooie actie maakt nog geen goede speler. heeft wat mij betreft laatste 2 jaar niet boven de gemiddelde hoofdklasse hockeyer gepresteerd. Tuurlijk kan het een keer tegen zitten maar in mijn ogen zijn Verga en Bakker gewoon goede hockeyers voor de hoofdklasse en niet meer goed genoeg voor NL team. in iedergeval zie ik niet waarom Bakker en Verga wel geselecteerd moeten worden en Bovendeert niet...?

 5. gaston-orozco

  Ik kan alleen maar speculeren, maar veelzijdigheid is een eigenschap die zeer wordt gewaardeerd - zelfs in de echte wereld. Wat betreft het verkiezen van sommige vaardigheden boven een andere - de perceptie is dat tip-ins niet zo spectaculair (of moeilijk) zijn als solos. We kunnen het niet eens zijn met hun logica, maar het is wat het is. U zou Bovendeert moeten vragen naar zijn persoonlijke gesprekken met Caldas.


Wat vind jij? Praat mee...