Wouter Jolie: ‘Dit was de ommekeer voor Bloemendaal’

Het vertrek van Russell Garcia en de aanstelling van Laurence Docherty resulteerde zondag meteen in een overwinning voor Bloemendaal. Benauwd was de zege wel: de Mussen wonnen nipt met 3-4 van Den Bosch. Aanvoerder Wouter Jolie denkt dat zijn ploeg, die voorafgaand aan dit duel slechts 8ste op de ranglijst stond, de ommekeer heeft ingezet.

‘Het was natuurlijk geen leuke week’, blikt Jolie terug. ‘Ik zit al heel lang bij Bloemendaal en dit soort dingen wil je niet. Niemand houdt ervan om coaches midden in het seizoen te laten stoppen. Maar in dit geval moesten we een andere weg inslaan. En daar zijn we nu mee begonnen.’

Bloemendaal knokte zich in de slotfase naar de overwinning. In de 63ste minuut maakte Sebastien Dockier namens Den Bosch nog wel 2-2, waardoor de Mussen aanvankelijk wederom naast de overwinning leken te grijpen. Maar dankzij 2 treffers in de slotfase, van Tim Jenniskens en Pelle Vos, won Bloemendaal toch. Nipt weliswaar. De 3-4 van Milan van Baal in de laatste minuut kwam voor Den Bosch te laat.

‘Nu is het genoeg geweest’

‘Het was een mooie slotfase’, vindt Jolie. ‘Waar het dubbeltje de afgelopen tijd telkens de verkeerde kant op viel, viel het nu de goede kant op. Toen Den Bosch de 2-2 maakte, was het natuurlijk de vraag hoe we daarmee zouden omgaan. Er kwam een soort boosheid, een soort teamgevoel naar boven, waardoor we het toch geflikt hebben. Na de nederlaag tegen HGC van vorige week dachten we: nu is het genoeg geweest, dit overkomt ons niet nog een keer. Daar ben ik als aanvoerder enorm trots op.’

De vraag is natuurlijk: kan Bloemendaal dit kunstje ook tegen topploegen flikken? Voor de winterstop speelt de huidige nummer 7 van de ranglijst nog 5 wedstrijden, onder meer tegen Oranje Zwart, Kampong en Amsterdam. Jolie: ‘Deze wedstrijd is voor ons de ommekeer geweest. Daar ben ik van overtuigd. Wij gaan er gewoon voor zorgen dat we die 5 potten 1 doelpunt meer maken dan de tegenstander.’

Den Bosch-Bloemendaal 3-4 (1-1)

6’ Milan van Baal 1-0
17’ Wouter Jolie 1-1 (sc)
51’ Diede van Puffelen 1-2
63’ Sebastien Dockier 2-2 (sc)
66’ Tim Jenniskens 2-3
67’ Pelle Vos 2-4
69’ Milan van Baal 3-4