Wouter Jolie naar Hockey India League

De Uttar Pradesh Wizards hebben Wouter Jolie binnengehaald voor de Hockey India League (HIL) van 2016. Iedere ploeg uit de HIL mag zes spelers van afgelopen jaar uitkiezen die het wil behouden voor komend seizoen. Bij de Uttar Pradesh Wizards is Jolie één van hen.

De Oranje Heren hebben onderling afgesproken dat ze komend jaar niet aan de HIL deelnemen in verband met de voorbereiding op de Olympische Spelen. Jolie, die heeft aangegeven dat hij tijdelijk niet meer beschikbaar is voor Oranje, lijkt Rio de Janeiro dus definitief uit zijn hoofd te hebben gezet.

Veiling

Andere spelers die aan de HIL willen deelnemen, kunnen zich laten veilen tijdens de veiling op donderdag 17 september in New Delhi. Op de lijst staan 277 spelers die interesse hebben: 135 Indiërs en 142 buitenlanders. Vanaf dinsdag is de lijst openbaar. Dan wordt duidelijk welke andere Nederlanders eventueel oren hebben naar deelname aan het lucratieve toernooi in India.

Afgelopen jaar waren negen Nederlands actief op de HIL: Jaap Stockmann, Pirmin Blaak, Floris Evers, Marcel Balkestein, Sander Baart, Bob de Voogd, Jeroen Hertzberger, Wouter Jolie  en coach Roelant Oltmans.


Wat vind jij? Praat mee...