Round-up HWL (H): Wereldkampioen Australië pakt de HWL-titel

Finale

Australië – België (2-1)

Australië heeft zondagavond in Raipur in de finale van Hockey World League met 2-1 gewonnen van België. De Aussies lieten er in de eindstrijd geen misverstand over verstaan wie aan het einde van de avond de trofee omhoog zou gaan houden in het Sardar Vallabhbhai Patel International Hockey Stadium.

Het eerste kwart domineerden de Kookaburras al, maar ze wisten de Belgische doelman Vincent Vanasch nog niet te passeren. Die eer veel ten deel aan Jeremy Hayward. Hij scoorde in de openingsminuut van het tweede kwart met veel overtuiging. Vanaf rand cirkel haalde hij hard uit. De Belgische verdediging kon slechts toekijken hij de kanonskogel de rechter kruising binnen vloog.

Het duurde vervolgens tot aan de halverwege het derde kwart voordat Australië het overwicht op het veld vertaalde in nog een doelpunt. België probeerde het initiatief wel over te nemen, maar de solide Australische verdediging hield ogenschijnlijk makkelijk stand. In de 37e minuut versierden de Kookaburras een strafcorner die Matthew Dawson vervolgens wist te verzilveren.

In de ‘overtime’ van het duel deden de Belgen nog wat terug via Simon Gougnard. Een eretreffer, want toen was al duidelijk dat Australië even later het erepodium mocht betreden als de grote winnaar van de Hockey World League 2015.

16′   Jeremy Hayward  1-0
37′   Mathew Dawson   2-0
60′   Simon Gougnard  2-1

Kijk ook

Jamie Dwyer verrast met prijs ‘Player of the Tournament’
Bondscoach Reid: ‘De jongens werkten prima samen’

Troostfinale

Nederland – India ( 5-5 / India wint na shoot-outs (2-3) )

Nederland heeft zondagavond in Raipur in een bloedstollende troostfinale verloren van gastland India. Het werd 5-5 en vervolgens 3-2 in de shoot-outs. Oranje leek te wedstrijd al te hebben beslist: na de eerste twee kwarten was er een voorsprong van 2-0 na goals van Pruyser en Van der Schoot.

India kwam echter langszij, met goals van Ramandeep, Rupinder Pal en vedette Sardar Sing. Mink van der Weerden hield Oranje op de been met 3 goals, maar in de shoot-outs trok India alsnog aan het langste eind.