Round-up HWL: Nederland ontmoet Canada in kwartfinale

Poule A

Australië – Canada (6-0)

Australië en Canada speelden dinsdagavond in Raipur hun laatste groepsduel. In het eerste kwart kregen de Canadezen een oorwassing van jewelste. Doelman David Carter kon vier ballen uit zijn doel vissen en daarmee was de wedstrijd al na 15 minuten gespeeld.

Het publiek in Raipur maakte zich op voor een uitslag in de dubbele cijfers, maar uiteindelijk bleef de teller hangen bij 6-0. De Canadezen eindigden door deze ruime nederlaag met 0 punten uit 3 duels onderaan in Poule A en zijn daarmee in de kwartfinales veroordeeld tot de winnaar van Poule B, Nederland.

4′ Daniel Beale  1-0
11′ Jeremy Hayward  2-0 (sc)
13′ Dylan Wotherspoon 3-0
14′ Matthew Dawson 4-0 (sc)
57′ Kieran Govers  5-0 (sc)
60′ Daniel Beale 6-0

Groot-Brittannië – België (3-3)

Het slotduel van de groepsfase van de HWL Final in Raipur werd maandagavond gespeeld door Groot-Brittannië en België. De uitslag van dit duel was allesbepalend voor de eindposities 1,2 en 3 in Poule A en dus keken ook de afgevaardigden van alle overige landen vanaf de tribunes met grote belangstelling naar de verrichtingen op het veld.

Het werd een heerlijke wedstrijd waarin de Britten het publiek het beste spel voorschotelden en via Phil Roper in de 7e minuut terecht de leiding namen. 5 minuten later trok Thomas Briels de score gelijk met zijn derde goal van dit toernooi. De Britten bleven ook hierna de betere partij en namen tot 2 keer toe de leiding, maar de Belgen bleven op het vinkentouw en knokten zich knap terug.

Het vierde kwart werd aangevangen met een 3-3 stand. De Belgen roken dat een zege er in zat, wat hen de eerste plaats in de poule zou bezorgen, en trokken ten aanval. 2 minuten voor tijd werd zelfs de doelman gewisseld voor een veldspeler, maar het mocht niet baten. Goals bleven uit en dus behield Groot-Brittannië de eerste plaats in Poule A, eindigde Australië tweede met eveneens 6 punten maar met een minder doelsaldo en belandden de Belgen uiteindelijk op de derde plaats. Canada sluit de rij op plek vier.

7′ Phil Roper  1-0
13′ Thomas Briels  1-1
28′ Alistair Brogdon  2-1
38′ Tanguy Cosyns  2-2
40′ Alan Forsyth 3-2
42’Tom Boon  3-3

Vrijdag – 4 december
–:–* Winnaar Q4 (Nederland/Canada) – Winnaar Q3 (Australië/Duitsland)

Zaterdag – 5 december
–:–* Winnaar Q1 (Groot-Brittannië/India) – Winnaar Q2 (Argentinië/België)

* Tijdstip vooralsnog onbekend

De finale wordt zondag 6 december gespeeld in het Sardar Vallabhbhai Patel International Hockey Stadium in Raipur.
Kijk voor uitgebreide statistieken van de HWL Final op de site van de FIH.