Ex-Bloemendaler Blake Govers sleept Australië naar HWL-titel

Met een harde strafcorner heeft de jonge Blake Govers (21) ervoor gezorgd dat Australië de laatste editie van de Hockey World League Final op hun naam schreef. Toen Govers een paar minuten voor tijd de 1-2 maakte, drongen de Argentijnen nog knap aan. Maar de Australische keeper Tyler Lovell vervulde een heldenrol.

De finale leek op z’n dooie gemakje te worden uitgespeeld door Australië, toen Govers in de 58ste minuut scoorde. Maar in die laatste minuten lieten de vurige Argentijnen hun ware gezicht zien. Ze forceerden knap drie strafcorners in de laatste minuten. Maar zelfs hun speciale wapen Gonzalo Peillat kon de uitblinkende doelman Lovell niet passeren met zijn magistrale sleeppush.

De teleurgestelde Argentijnen na de finale. Foto: Frank Uijlenbroek/Worldsportpics

De Argentijnen bleven erin geloven en mochten een paar seconden voor tijd nog de bal uit de lucht richting het goal van Australië knuppelen, maar mikten net naast. Daardoor zijn de Kookaburras de winnaar geworden van de laatste HWL Final.

Argentinië-Australië 1-2 (1-1)
’17 Jeremy Hayward 0-1 (sc)
’17 Agustin Bugallo 1-1
’58 Blake Govers 1-2 (sc)

Vreugde bij India. Foto: Koen Suyk/Worldsportpics

18 Indiërs pakken brons op HWL Final tegen 11 Duitsers

Elf kapotgestreden Duitse hockeyers met kramp, die op de middenlijn lagen na de verloren wedstrijd om het brons. Dat was na de verwachte nederlaag tegen India het beeld dat op het netvlies bleef hangen, naast de ongelofelijke goal van reservekeeper Mark Appel, die de hele wedstrijd in de spits stond. Want Duitsland miste allemaal spelers, die dit weekend ziek waren geworden.

De Engelsen hadden er last van. De Argentijnen ook. Thijs van Dam en Pirmin Blaak kunnen erover meepraten, over ziek worden in India. Maar dit waren allemaal teams die in de Mayfair Lagoon sliepen. De Duitsers die (samen met de Indiërs) in het nabij gelegen Trident Hotel sliepen leken nergens last van te hebben. Toch werden ze vrijdag massaal ziek, terwijl Timur Oruz al eerder geblesseerd naar huis was gegaan. Zondag kon Duitsland maar elf spelers opstellen. Keeper Mark Appel moest noodgedwongen de hele wedstrijd in de spits spelen, want er waren geen wissels.

Het ongelofelijke gebeurde. Reservekeeper Mark Appel scoorde de 1-1 tegen India, in de strijd om het brons. Foto: Koen Suyk/Worldsportpics

Toch deed Duitsland het geweldig tegen India. Ze kregen in de beginfase  de betere kansen. Toen Sunil Sowmarpet de 1-0 scoorde, leek het gedaan met de Duitse tegenstand. Maar toen stond – wonder boven wonder – juist Mark Appel op. De reservekeeper scoorde knap de 1-1 en een ongelofelijke stunt leek in de maak. Maar een harde strafcorner van Harmanpreet Singh zorgde ervoor dat bijna tienduizend Indiase supporters in het Kalinga Stadium wel degelijk feest konden vieren in Bhubaneswar. Want de derde plaats op de HWL Final werd uitgebreid gevierd. Australië en Argentinië gaan met elkaar uitmaken wie de allerlaatste editie van de Hockey World League Final wint.

India-Duitsland 2-1 (1-0)
’21 Sunil Sowmarpet 1-0
’36 Mark Appel 1-1
’54 Harmanpreet Singh 2-1 (sc)

Eindrangschikking HWL Final Bhubaneswar

1. Australië
2. Argentinië
3. India
4. Duitsland
5. België
6. Spanje
7. Nederland
8. Engeland


2 Reacties

  1. ton-goderie

    Dat wordt extra pilletjes meenemen naar het WK in India. Wel goed dat de medailles verdeeld worden tussen drie continenten met Europa in de achterhoede ! Respect voor onze oosterburen.

    1. ton-goderie

      Oosterburen !


Wat vind jij? Praat mee...