Wagener decor van zinderende climax in WK-poule B

Het Wagener Stadion staat donderdag een sportief interessante en ongetwijfeld zenuwslopende WK-dag te wachten. Dan valt namelijk de beslissing in poule B, dat tijdens dit toernooi met recht de Groep des Doods mag worden genoemd.

Na twee van de drie speelronden liggen er nog allerlei scenario’s op tafel in de groep waarin China, India, Nieuw-Zeeland en Engeland elkaar bestrijden. Nieuw-Zeeland gaat na de 3-1 zege op Engeland van dinsdag aan kop in de groep, gevolgd door het China van bondscoach Alyson Annan en het India van Janneke Schopman (twee punten). Engeland is hekkensluiter met één schamel puntje.

Goede papieren voor Blacksticks

Zeker is dat Nieuw-Zeeland met vier punten de knockout-fase heeft gehaald. Het is echter nog niet zeker of de Blacksticks zich meteen kunnen opmaken voor de kwartfinale of dat er eerst nog een crossover – zeg maar een achtste finaleduel – moet worden gespeeld. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinale.

Blijdschap bij Nieuw-Zeeland na één van de drie doelpunten tegen Engeland. Foto: Willem Vernes

Zeker is ook dat Engeland móet winnen van China om plaatsing voor de volgende ronde in eigen hand te houden. Bij een nederlaag tegen de Chinese vrouwen is een roemloze aftocht een feit voor de kwakkelende ploeg van bondscoach David Ralph.

Vier kanshebbers op groepswinst

Wat de rechtstreekse kwalificatie voor de kwartfinale betreft: alle vier de landen maken nog kans op de groepswinst, een bizar gegeven met de laatste twee duels voor de boeg. Goed om te weten: als twee of meer teams op hetzelfde aantal punten eindigen, dan wordt de uiteindelijke rangschikking allereerst bepaald op basis van het aantal gewonnen duels, dan het doelsaldo, vervolgens het aantal doelpunten vóór en daarna het onderling resultaat.

Janneke Schopman (India) en Alyson Annan (China) begroeten elkaar voorafgaand aan het onderlinge wedstrijd in groep B. Foto: Willem Vernes

De Engelse international Lily Owsley, afgelopen seizoen actief voor HDM, weigert vooralsnog de handdoek te gooien na de tegenvallende start op dit WK. Ze heeft nog alle vertrouwen in een goede afloop. ‘Het is nog lang niet voorbij, we blijven gewoon knokken. Dit is net zo goed óns WK als het WK van elk ander team. We zijn hier om te vechten voor wat we waard zijn’, zei ze na afloop bij de FIH na het duel met Nieuw-Zeeland.

Voor wie de climax in Groep B van dichtbij wil meemaken: er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor deze boeiende dag in het Wagener Stadion.

Programma Groep B (Wagener Stadion)

Donderdag 7 juli
16.30 uur Engeland – China
19.30 uur Nieuw-Zeeland – India


2 Reacties

  1. René Winteraeken

    Is deze pose puur toeval of gewoon te bizar?

    1. arnoldvonweilergmail-com

      Exact René


Wat vind jij? Praat mee...