Groeten uit India: Gonzalo Peillat is buitenaards goed

In de rubriek Groeten uit India lees je het luchtige nieuws rond het WK in India: opvallende berichten uit de Indiase media, een greep uit de sociale media, opmerkelijke foto’s en het getal van de dag. Vandaag deel 8.

🗞️ Uit de Indiase media

Een mooi verhaal in The New Indian Express, over de mentale kracht van het Duitse team op dit WK. Als je tot twee keer toe in de knock-outfase van een toernooi een haast onoverbrugbare achterstand kan goedmaken, dan kan dat geen toeval zijn. Het gebeurde in de kwartfinale tegen Engeland (2-2 na een 0-2 tussenstand en winst na shoot-outs ) en in de halve finale Australië (4-3 winst na een 0-2 en 2-3 tussenstand).

De Duitse bondscoach André Henning, die buiten het hockeyveld ook zijn geld verdient als motivational speaker, zegt zijn team op alle scenario’s in een wedstrijd voor te bereiden. ‘Het gaat erom dat je altijd een plan op zak hebt. Daar praten we veel over. Ook worden de spelers begeleid door een mental coach. Hoe reageer je als je niet lekker in de wedstrijd zit? Laat je dat je zelfvertrouwen aantasten? We hebben zelfs iemand rondlopen die ervoor zorgt dat de hartslag van de spelers door ademhalingsoefeningen omlaag gaat als we bijvoorbeeld shoot-outs moeten nemen.’

📱 Like, share & retweet

Een speciaal ziekenbezoek van Tayyab Ikram, de voorzitter van de FIH, voor de Duitse scheidsrechter Ben Göntgen. Die kreeg in de kwartfinale tussen Nederland en Zuid-Korea (5-1) bij een afgeketste strafcorner de bal keihard in zijn gezicht, met een gebroken jukbeen als gevolg. Göntgen werd eerder deze week met succes geopereerd en herstelt voorspoedig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Int Hockey Federation (@fihockey)

📸 Opmerkelijke foto

Onderstaande foto is an zich niet zozeer opmerkelijk, maar de prestatie die de hoofdpersoon leverde des te meer. Gonzalo Peillat was in de halve finale tegen Australië dé grote man bij de Duitsers, met drie goals én de assist op de beslissende 4-3 van Niklas Wellen. Teamgenoot Christopher Rühr noemde de geboren Argentijnse strafcornergigant zelfs buitenaards goed: ‘Du bist kein Mensch Gonzalo!‘, schreef hij op zijn Instagramkanaal.

Peillat is door zijn vijf treffers van dit WK inmiddels opgeklommen naar de gedeelde tweede plaats op de topscorerslijst aller tijden. Hij staat nu op gelijke hoogte met Taeke Taekema en Ties Kruize. In de WK-historie heeft alleen Paul Litjens meer doelpunten gemaakt dan Peillat.

Gonzalo Peillat juicht na één van goals tegen Australië. Foto: WorldSportPics/FIH.

🔢 Getal van de dag

9 – India sloot het eigen WK vandaag af met een 5-2 zege op Zuid-Afrika en eindigde daarmee als negende. Hoewel de kwakkelende ploeg het toernooi met twee zeges op rij afsloot, hield het toch een negatief record over aan het WK. Nooit eerder in de WK-historie eindigde het gastland zo laag. Het vorige record was in handen van Maleisië (2002) en Argentinië (1978), die in eigen land als achtste eindigde.


1 Reactie

  1. w.j.arriens

    Een zeer interessant artikel over een evenzeer boeiend aspekt in de sport in The New Indian Express over het doorzettingsvermogen van de Duitse hockeyers. Iets wat zij trouwens al lang bezitten, en niet alleen zij, maar ook de (Duitse) voetballers zijn nooit verslagen voordat zij "gedouched hebben en in de bus op weg naar huis zitten". Er wordt in het aangehaalde artikel uit de Indiase krant verwezen naar de grandioze successen van de Duitse hockeyers in de periode 1992-2012. Waarna er nauwelijks medailles meer geoogst werden. Niet vermeld wordt dat er in die succesvolle periode een uitzonderlijk getalenteerde groep op het hockeyveld stond. De huidige opvallende resultaten van de Duitsers in India zijn niet zozeer te danken aan nieuw talent maar een goede mix van nieuwe met ervaren spelers. Trouwens, in Nederland zijn we ook sinds 1998 (!) verstoken gebleven van een Wereldkampioenschap bij de Mannen, ondanks de jarenlange inzet van sc-talenten van mannen als Taekema en v.d. Weerden e.a.


Wat vind jij? Praat mee...