Ageeth Boomgaardt nieuwe bondscoach Belgische Dames

Ageeth Boomgaardt is per 1 juni 2016 de nieuwe bondscoach van de Red Panthers. De huidige coach van Laren dames 1 zal de Belgische nationale damesploeg gaan leiden, met als ultieme doelstelling kwalificaties voor het WK in 2018 en de Olymische Spelen van Tokio in 2020.

De Koninklijke Belgische Hockeybond laat weten zeer tevreden te zijn met de aanstelling van Boomgaardt. Zij zal, zoals eerder aangekondigd, worden bijgestaan door Niels Thijssen – interim bondscoach sinds oktober 2015 – en John Goldberg.

Eer

Boomgaardt: ‘Het is een eer en een prachtige nieuwe uitdaging om bondscoach te worden van de Belgische hockeydames. Ik kijk er enorm naar uit om samen met de staf het team als collectief verder te versterken en terug naar de grote toernooien te brengen.’

Voortijdig vertrek bij Laren

Volgens de Belgische bond zal Boomgaardt eerst nog ‘haar huidige missie als hoofdcoach bij Laren tot een goed einde brengen’. Boomgaardt tekende voor 2 seizoenen bij de Gooise club, maar vertrekt nu al na 1 seizoen. De nieuwe bondscoach van de Belgische hockeydames zal in de komende weken kennismaken met de spelersgroep en vanaf 1 juni de taken van Niels Thijssen overnemen.

 


1 Reactie

  1. ivorio

    De zoveelste coach verlaat dames Laren 1. Leuk voor Ageeth Boomgaardt. Heel slecht voor het team Laren dames 1 dat nu weer aan coach nummer zoveel moet wennen. Bijna ieder jaar een nieuwe coach dat kan niet goed zijn om de chemie tussen speelsters en coach te bevorderen. Op deze manier worden de kansen van Laren dames 1 om ooit eens landskampioen te worden wel erg moeilijk gemaakt. Waar zijn de coaches die gaan voor het teambelang in plaats van het eigenbelang.


Wat vind jij? Praat mee...