Ageeth Boomgaardt per direct gestopt als bondscoach Belgische dames

Ageeth Boomgaardt heeft vrijdagmiddag de Belgische hockeybond, de KBHB, en haar spelersgroep ingelicht dat zij met onmiddellijke ingang stopt als bondscoach van de Red Panthers. Dat meldt de KBHB in een persbericht. Boomgaardt was sinds 1 juni 2016 in dienst bij de zuiderburen.

‘De afgelopen weken was er verschil van inzicht ontstaan tussen de bondscoach van de Belgische hockeydames en haar technische staf. Er werd de laatste tijd hard gewerkt om deze meningsverschillen weg te werken en de neuzen in dezelfde richting te zetten, maar dit bleek uiteindelijk niet mogelijk. Ageeth heeft uiteindelijk beslist dat het beter was voor haar en voor het team om een stap opzij te zetten.

Na de teleurstelling van het mislopen van de Spelen van Rio, werd er een nieuwe technische staf aangewezen om het project Red Panthers een nieuwe start te geven. De nieuwe ambitieuze doelstellingen die werden gesteld zijn de kwalificatie voor het WK 2018 via de halvefinaleronde van de HWL in Brussel (24 juni tot 2 juli) en uiteindelijk een deelname aan de Spelen van Tokio in 2020.

De KBHB wenst uitdrukkelijk Boomgaardt te bedanken voor haar uitstekende werkethiek over de afgelopen maanden en wenst haar het allerbeste toe voor de toekomst.

‘Het team zal vanaf vandaag worden geleid door huidige assistent-coach Niels Thijssen, die in oktober 2015 al met succes de interim had verzorgd na de stopzetting van de samenwerking met Pascal Kina. Niels zal worden ondersteund door Simon Letchford die in de huidige staf ook al assistent-coach was. Beiden zullen tot het einde van de zomer 2017 het drukke programma van de Red Panthers begeleiden. Nadien zal er een evaluatie gemaakt worden.’

Hockey.nl heeft Ageeth Boomgaardt om een reactie gevraagd, maar tot op heden niet ontvangen.

 


Wat vind jij? Praat mee...