Alex Verga zegt nee tegen bondscoachschap Argentinië

Alex Verga, technisch directeur van hockeyclub Almere, heeft een verzoek van de Argentijnse hockeybond afgeslagen om Carlos Retegui op te volgen als bondscoach van het nationale mannenteam. De geboren Argentijn, die al meer dan twintig jaar in Nederland woont en werkt, zegt dat de functie hem om persoonlijke redenen nu niet goed past.

‘Ik ben door iemand van de bond benaderd of ik interesse heb om bondscoach te worden’, reageert Verga desgevraagd. ‘Ik heb daar een dag over nagedacht en toen besloten het niet te doen. Het past mij om persoonlijke redenen momenteel niet om Nederland te verlaten. Op de precieze details wil ik niet ingaan.’

Verga is vereerd door de interesse van de Argentijnse bond. ‘Ik vind het heel mooi dat de bond aan mij heeft gedacht. Ik zeg ook niet dat ik in de toekomst geen coach van Argentinië of een ander land zou willen zijn, maar nu komt me dat niet goed uit.’ Verga was eerder onder meer assistent van bondscoach Marcelo Garraffo (1997-199) bij de Argentijnse mannen en hij leidde Jong Argentinië.

Uitlekken

Tijdens de dag bedenktijd die Verga vroeg, lekte het nieuws over zijn kandidatuur al uit in de Argentijnse media. ‘Ik kreeg plots van alle kanten vragen en opmerkingen, terwijl ik niet eens een officieel aanbod heb gehad. Daar was ik natuurlijk niet blij mee. Zeker niet richting mijn huidige werkgevers’, zegt Verga, die ook assistent-bondscoach is bij Jong Oranje Heren. Verga accepteerde die functie nadat hij eind vorig seizoen stopte als coach van Almere. Die ploeg leidde hij in enkele jaren van de derde klasse naar de Hoofdklasse.

Geschil

De Argentijnse hockeyfederatie moet op zoek naar een nieuwe bondscoach, nadat Carlos Retegui plots deze week zijn ontslag indiende. Hij zou een geschil hebben met de Argentijnse hockeyfederatie. Retegui leidde de Argentijnse ploeg in 2016 in Rio de Janeiro naar de olympische titel.


3 Reacties

  1. vostammer

    Heel blij dat hij in Nederland blijft. Als Nederlander trots op hem.

  2. goud

    Helemaal eens, top gozer voor Nederlands hockey

  3. rlm

    Verga is een gepassioneerd hockeycoach. Weet bij de spelers altijd de juiste snaar te raken. Fantastisch dat hij voor NL behouden blijft en een eer dat de Argentijnse bond aan hem dacht.


Wat vind jij? Praat mee...